Voluntarii APM Bacau sarbatoresc Ziua Pamantului prin plantare de copaci  

Ziua Pamantului – eveniment simbol al responsabilitatii civice in protectia mediului – implineste anul acesta 45 de ani. Initiata in 1970 in SUA de senatorul american Gaylor Nelson, cu scopul de a trezi clasa politica din dezinteresul pe care il arata fata de mediu, Ziua Pamantului a antrenat in primul an circa 20 milioane de cetateni americani, in marea lor majoritate tineri si foarte tineri. Dupa 20 de ani, in 1990, evenimentul devine international, fiind sarbatorit de peste 200 milioane de oameni din 174 tari. Scopurile sarbatoririi acestui eveniment sunt: mobilizarea comunitatilor, promovarea atitudinii civice, promovarea programelor de dezvoltare durabila, intarirea colaborarii internationale si nu in ultimul rand educatia ecologica.

Ziua Pamantului 1990, a dat un mare imbold eforturilor internationale pentru reciclare si a ajutat la pavarea caii pentru Summitul Natiunilor Unite pentru Pamant 1992 – Rio de Janeiro. Incepand cu anul 2005, Ziua Pamantului a avut internetul ca ajutor in creerea de conexiuni intre activistii din lumea intreaga.
Ziua Pamantului, a trimis un mesaj foarte clar si foarte puternic, si anume ca cetatenii intregii lumi vroiau masuri rapide si decisive legate de energia curata.
In anul 2009, ONU a declarat ziua de 22 aprilie ca sarbatoare oficiala a planetei Pamant si expresie comuna a dorintei tuturor de a construi o societate stabila, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Anul 2015 sarbatoreste Ziua Pamantului sub deviza “Planteaza un copac! Sadeste o planta!” Fii parte a celui mai mare efort din istorie de a reda pamantului ceea ce i se cuvine. In spiritul acestei zile, APM Bacau prin cei 15 voluntari, a participat astazi 22 aprilie 2015 la o actiune de plantare de puieti pe raza Ocolului Silvic Fantanele. Cei 200 de puieti de brazi, impreuna cu uneltele, au fost asigurate de catre reprezentantii ocolului silvic. Pe o vreme destul de schimbatoare, dar parca potrivita pentru viitorii copaci seculari, efortul comun al voluntarilor s-a concretizat intr-o viitoare “mica padure de brazi” care va asigura aerul si resursele  nu pentru noi ci pentru generatiile viitoare.

Cons. Maria Ionos,Purtator de cuvant APM Bacau

Adauga un comentariu

*