Cu ajutorul condimentelor putem transforma cel mai banal preparat, intr-unul cu adevarat spectaculos.
Sarea Kosher
Orice bucatar iti va spune asta: sarea este cel mai bun potentiator de aroma. Indiferent ce gatesti, e important sa arunci putina sare, chiar si cand e vorba de dulciuri, pentru a scoate aromele ingredientelor la iveala. Iar sarea Kosher este cea mai buna alegere: nu ai nevoie de multa ca sa simti diferenta de gust.
Piper negru boabe
Piperul face o pereche excelenta cu sarea. Si daca investesti intr-o sare de calitate, de ce nu ai face acelasi lucru si cu piperul? Probabil ai observat deja ca cele mai multe retete cer piper negru proaspat macinat. Ei bine, ca sa-l ai de fiecare data la maximul de aroma, cumpara-l boabe si macina-l ori de cate ori ai nevoie.
Scortisoara
Este versatila si se potriveste de minune la micul dejun, peste o salata, in iaurt, in deserturi si chiar in cafeaua de dimineata. Plus ca are un continut bogat in antioxidanti, iar studiile sustin ca ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange.
Cimbru
Cu o aroma puternica, cimbrul merge de minune la fripturi, supe sau legume sotate si, in general, in felurile de mancare pregatite la foc mic. Foloseste-l ca in marinade pentru peste si in dressingurile de salate.
Pudra de curry
Este un amestec din mai multe condimente, iar principalul este turmericul (curcuma). Nu doar ca vine cu o aroma interesanta in toate preparatele in care este folosit, dar acest condiment are si proprietati anti-canceroase puternice. Foloseste pudra de curry pentru carnea de pui de fiecare data cand vrei sa incerci altceva.
Fulgi de ardei iute
Daca iti place mancarea picanta, ai grija sa nu-ti lipseasca din bucatarie. Ii poti presara peste paste, pizza, legume sau supe. Obtii un gust picant instantaneu, fara sa fii nevoit sa cureti si sa tai ardei iuti.