Cum ne pregatim tenul pentru prima zi de plaja

pieleprotejata-1340121364Terapia cu vitamina C si alge marine pregateste tenul pentru expunerea la soare, fie ca veti alege sa va petreceti concediul la mare sau la munte. Expunerea  brusca si prelungita la razele soarelui, fara un tratament al epidermei in prealabil, poate avea rezultate vizibile.

Capacitatea pielii de a se apara incepe sa scada si, ca urmare, pot aparea unele riduri, reactii neplacute ca roseata, arsuri, descuamari ale pielii, iar pe termen lung aceste efecte negative duc la imbatrânirea prematura a pielii.

Tocmai datorita acestor efecte negative este binesa incepem sa ne pregatim si sa ne ingrijim corespunzator pielea cu cetava saptamanai inainte de a fi expusa la soare.

Ritualul incepe cu o masca din ananas si papaya
Tratamentul facial cu vitamina C si alge marine este terapia ideala pentru a pregati tenul in lupta cu razele soarelui. Terapeutii sustin ca acest ritual are ca scop imbunatatirea microcirculatiei si a respiratiei tesuturilor, stimuleaza schimburile celulare si revitalizeaza pielea.

Ritualul include o exfoliere a fetei, a gâtului si a decolteului cu o masca ce contine enzime din ananas si papaya, procedeu urmat de curatirea porilor. Enzimele din ananas si extractul de papaya ajuta la imbunatatirea circulatiei sângelui, improspateaza tenul si il catifeleaza. Ananasul este adesea utilizat in cosmetica, datorita beneficiilor sale. In plus, el este un fruct sarac in calorii si foarte bogat in fibre, vitamina C si antioxidanti. Betacarotenul din ananas favorizeaza mentinerea structurii si functiei normale a pielii, astfel incât epiderma nu va mai fi uscata, in timp ce antioxidantii impiedica imbatrânirea tenului. Bromelaina, un alt compus al ananasului, actioneaza pe post de exfoliant natural, catifeland pielea aspra si uscata.

Pasul urmator consta in aplicarea unei fiole cu vitamina C si un masaj cu alge marine, sub forma de gel.
In functie de tipul de ten si nevoile specifice epidermei, masajul poate fi unul revitalizant cu efect de lifting ori de drenaj limfatic. O masca modelatoare cu efect de lifting, care are in compozitia sa vitamina A, vitamina C si acid hialuronic.

Hidratarea pielii
Hidratarea pielii ar trebui facuta tot timpul, dar in aceasta perioada trebuie facuta cu o intensitatea mai mare atunci cand ne hotaram sa ne expunem la soare. Hidratarea pielii se face din doua surse importante consumul zilnic de apa si produsele de ingrijire a pielii. Se beau cel putin 2 litri de apa in fiecare zi si se foloseste crema de ingrijire a pielii puternic hidratanta si cu efect antiaging, intrucat razele soarelui imbatranesc prematur pielea. Lotiunea se aplica de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Trucuri pentru o expunere sigura a pielii la soare
Pregatirea pielii pentru expunerea la soare continua si in momentul sosirii pe plaja. Exista o serie de reguli speciale cu privire la ingrijirea corespunzatoare a pielii in timpul expunerii solare, care trebuie respectate cu strictete.

Printre cele mai importante metode de prevenire a arsurilor solare si a efectelor dezastruoase pe care le poate avea asupra sanatatii pielii se numara:

– aplicarea unui strat generos de crema sau lotiune cu factor de protectie solara adecvat, cu 30 de minute inainte de a ajunge pe plaja si la fiecare 2 ore in timpul expunerii la soare

– purtarea unei palarii sau sepci de protectie pe cap, pentru prevenirea insolatiei

– hidratarea intensa pe plaja, prin sporirea consumului de apa sau al alimentelor puternic hidratante (fructe si legume)

– purtarea unor ochelari de soare cu protectie UV, pentru protejarea sanatatii ochilor

– evitarea expunerii la soare in zilele caniculare, cu temperaturi foarte mari, intre orele 10:00-17:00, cand soarele este foarte puternic, iar razele UV sunt extrem de periculoase

– aplicarea insistenta de lotiune cu protectie solara pe alunite si monitorizarea atenta a oricarei modificari legate de culoare, textura sau volum ale acestora; verificarea periodica a starii alunitelor la medicul dermatolog

Adauga un comentariu

*