Cu toți știm că expunerea prelungită la soare ne poate îmbătrâni pielea şi poate conduce chiar la apariţia cancerului, însă sunt și câteva modalităţi prin care soarele îşi aduce contribuţia pozitivă asupra corpului uman.
Soarele îţi face zâmbetul mai frumos. Lipsa vitaminei D (pe care corpul nostru o produce atunci când este expus la soare) poate cauza afecţiuni şi inflamaţii gingiilor, lucru care ar putea conduce la apariţia cariilor şi chiar la pierderea dinţilor.
Tot vitamina D ar putea fi cea care te poate ajuta să îţi păstrezi vederea intactă pentru mai mult timp.
Timpul petrecut afară în zilele însorite ar putea ajuta la prevenirea cancerului de sân, arată un studiu. Responsabilă de acest efect benefic este tot vitamina D care poate reduce riscul de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer.
Doar 20 de minute de expunere la soare conduc la eliberarea oxidului nitric de către vasele de sânge, arată un alt studiu . Oxidul nitric contribuie la scăderea tensiunii arteriale, micşorând astfel riscul apariţiei unui infarct, a unui accident vascular cerebral sau formării cheagurilor de sânge.
Efectele benefice ale soarelui asupra organismului nostru nu se opresc aici, expunerea moderată la razele soarelui poate ajuta la sporirea imunităţii, la îmbunătăţirea vieţii sexuale, la creşterea eficienţei tratamentelor medicamentoase şi contribuie la reglarea temperaturii corpului.