Uleiul de migdale dulci este folosit în cosmetică de o vreme îndelungată. A devenit unul dintre cele mai populare și apreciate uleiuri naturale vegetale, mai ales că este recomandat pentru orice tip de piele.
Are mai multe acțiuni asupra tenului și pielii datorită mineralelor, vitaminelor și acizilor grași pe care îi conține. Este un ulei excelent pentru îndepărtarea ridurilor, pentru redarea fineții și strălucirii tenului, și este foarte bun pentru revigorarea și hrănirea pielii.
Masajele cu uleiuri, tratamentele faciale cu uleiuri sunt extraordinar de benefice pentru piele și ar trebui practicate în mod regulat. Uleiul de migdale dulci tratează și protejează corpul de urmările stress-ului și oboselii, conferindu-i catifelare, suplețe, forță și putere de seducție. Masajele regulate cu ulei de migdale dulci acționează împotriva îmbătrânirii.
Masajul integral cu ulei vegetal de migdale dulci este un mod minunat să te răsfeți, se practică în special dimineața, înainte de dus, pentru a-ți împrospăta întreaga zi. Masajul cu ulei stimulează circulația, digestia, calmează sistemul nervos și fortifică mușchii.
Pielea și tenul mai strălucitoare cu uleiul de migdale
Tratamentul pentru piele cu ulei de migdale dulci se folosește pentru toate tipurile de piele. Ai nevoie de ½-1 mână de flori de lavandă, trandafir sau iasomie (care îți place mai mult) și 2 căni de ulei de migdale dulci. Se pun florile într-un borcan de sticlă mare sau într-un vas de ceramică și se adaugă peste uleiul ușor preîncălzit. Se lasă preparatul să se odihnească într-un mod cu temperatură moderată timp de 7 zile, apoi se strecoară. Se poate folosi fără probleme. Dacă vrei un miros și mai intens, folosește o altă mână de flori la ulei.
Tratament pentru ten cu ulei de migdale dulci, curăță fața, protejează tenul și îl lasă catifelat și luminos. Ai nevoie de 1 lingură de migdale dulci măcinate fin, lapte sau smântână pentru diluare și ulei de migdale dulci. Opțional se pune și un deget de apă de trandafir, pentru o aromă deosebită. Se amestecă toate ingredientele și se obține o pastă cremoasă și groasă. Este recomandat în special tenului uscat, dar este la fel de hrănitor pentru toate tipurile de ten. În loc de pudră de migdale dulci se mai poate folosi făină de năut sau de porumb.
Tratament cu ulei de migdale dulci pentru hidratarea, elasticitatea și strălucirea pielii. Ai nevoie de 3 linguri de migdale dulci fin măcinate, 1 lingură jumătate de lapte sau smântână proaspătă, ¼ linguriță miere de flori de munte, câteva picături de ulei de migdale dulci. Se amestecă toate ingredientele, astfel încât se obține o cremă netedă, care se întinde pe piele. Asocierea migdale-lapte-miere stimulează procesul de hidratare a epidermei.
Corpul și mâinile hidratate perfect cu ulei de migdale
Mască cu căpșuni și ulei de migdale dulci pentru mâini. Ai nevoie de 2 linguri și jumătate de făină de ovăz sau migdale, 1 lingură de iaurt, 1 linguriță de ulei de migdale și 1-2 căpșuni proaspete. Se strivesc căpșunile. Separat, se amestecă făina cu iaurtul și cu uleiul de migdale, apoi se adaugă și căpșunile și se bate ca să se obțină o pastă cremoasă.
Se pune un strop de apă, dacă este nevoie să fie subțiată. Se lasă preparatul 2-3 minute să se liniștească și se aplică pe dosul mâinilor, se acoperă cu un șervet și se lasă să acționeze 20 de minute. Iaurtul și căpșunile dau mâinilor o carnație unitară de cel mai frumos efect, iar uleiul de migdale hrănește.
Sursa: www.clicksanatate.ro