Cel mai iubit desert al verii- inghetata de ciocolata

Ingrediente:
2 oua
150 ml lapte
150 g zahar
500g 600 g frisca
25 g cacao
2 fiole esenta rom
o mana de stafide

Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 0 minute
Gata în: 30 minute
Dificultate: Foarte ușor

Preparare:
Etapa 1: Intr-o craticioara se amesteca cu un tel ouale, zaharul si laptele.
Etapa 2: Dupa ce s-a omogenizat se pune pe foc mic si se lasa pana cand da in fiert si se ingroasa, amestecand din cand in cand.
Etapa 3: Apoi se ia de pe foc si se adauga cacao si esenta de rom.
Etapa 4: Cand s-a racit complet se incorporeaza cu ajutorul unui tel in frisca batuta si stafidele.
Etapa 5: Se toarna continutul intr-un vas se acopera cu un capac sau cu folie alimentara si se baga in congelator pentru minim 3 ore.
Etapa 6: Inainte de a servi se scoate inghetata din congelator si se face sosul: cateva bucatele de ciocolata (50g) se topesc in cuptorul cu microunde, se adauga smantana dulce lichida (75 ml) si o lingurita de zahar pudra vanilat si se amesteca. Se mai baga la microunde putin si apoi se amesteca. Se toarna peste inghetata.

sursa:http://www.petitchef.ro

Adauga un comentariu

*