Persoanele care se păstrează sănătoase știu că frigiderul este locul în care se adună cele mai superficiale alimente din punct de vedere nutritiv. Cine face piața zilnic și consumă ceea ce a cumpărat în aceeași zi are cele mai mari șanse de a evita bolile grave, care ne dau târcoale de la vârste din ce în ce mai mici.
Persoanele care se păstrează sănătoase știu că frigiderul este locul în care se adună cele mai superficiale alimente din punct de vedere nutritiv. Cine face piața zilnic și consumă ceea ce a cumpărat în aceeași zi are cele mai mari șanse de a evita bolile grave, care ne dau târcoale de la vârste din ce în ce mai mici.
Iată 10 dintre cele mai periculoase alimente din frigider, care de cele mai multe ori sunt păstrate de la zile întregi la luni, și cu toate acestea ele încă sunt valabile. Valabilitatea mare a acestor produse indică îmbibarea lor în substanțe extrem de dăunătoare pentru organismul uman.
Sosurile de dressing, maioneza și ketchup-ul, printre cele mai toxice
Ketchup-ul, care rezistă luni întregi în frigider și care este folosit atât la pizza făcută în casă, dar și la omlete sau alte mâncăruri rapide, conține sirop de porumb cu un nivel foarte ridicat de fructoză, dar mai conține și alte substanțe chimice. Cantitățile mare de fructoză creează dificultăți ficatului în procesarea acestuia. Ficatul se poate îmbolnăvi mai ușor, iar consumul în exces de fructoză este asociat cu diabetul de tip II.
Surorile ketchup-ului, sosurile dulci și picante folosite pentru prepararea salatelor conțin conservanți, lapte, chimicale, toate cu nivel foarte ridicat de fructoză, dar și zahăr sau ingrediente modificate genetic, precum soia. Sosurile naturale pentru salate trebuie să conțină oțet de mere și puțin ulei extravirgin de măsline sau in, care dau o savoare deosebită și ajută la arderea grăsimilor.
Tot în gama sosuri intră și maioneza, unul dintre cele mai periculoase alimente pentru ficat. Cel din comerț conține ulei de soia, făcut din soia modificată genetic (soia a fost printre primele alimente modificate genetic, mai mult de 80% din culturile de soia sunt modificate). Alimentele modificate genetic sunt asociate cu sterilitate și mortalitatea infantilă.
Laptele și iaurtul din comerț, lactate periculoase
Cele mai multe frigidere sunt pline de produse lactate, precum lapte, frișcă sau brânză, deoarece se crede că acestea ar avea rol important în asimilarea calciului. Cu toate acestea, cele mai multe studii făcute pe produsele lactate din comerț și eficiența lor, arată că acestea pot crea mai multe probleme. Dr. T. Colin Campbell a realizat un studiu în China și a arătat că produsele lactate, contrar a ceea ce se știe, nu sunt benefice pentru sănătatea oaselor. Laptele provenit de la animale nu este bun pentru om, mai ales pentru femei. Laptele de nucă, laptele de cocos sau de migale sunt alternative naturale și cu valori nutriționale pentru produsele lactate obișnuite.
Margarina sau untul, tot din categoria lactatelor, sunt îmbibate de grăsimi și chimicale ce se asemănă cu structura plasticului. Ambele alimente aduc un exces de calorii și grăsimi în corp, ce se depun și pot contribui la disfuncționalitatea inimii.
Ouăle neorganice, tot din categoria lactate, conțin hormoni, pesticide, antibiotice și tulpini de salmonela, așadar nu este cea mai bună idee să le consumi pentru proteinele lor. Ouăle sunt adevărate surse de proteine, dar cele care provin de la găini ținute în aer liber, netratate cu hormoni sau alte substanțe chimice.
Iaurtul este un produs făcut din lapte pasteurizat și deci, conține lactoză, așadar, face parte din categoria alimentelor periculoase din frigider. Pentru cine vrea iaurt, poate face iaurt de casă obținut din lapte proaspăt nefiert de la o sursă sigură, ținut într-un recipient de lut timp de 24 de ore. Acest iaurt conține prebioticele de care organismul are nevoie. Varza murată este bogată în probiotice, dar se poate consuma la fel de bine și iaurt din lapte de cocos.
Carnea, sucurile și băuturile alcoolice, adevărați dușmani ai ficatului
Carnea prelucrată, precum mezelurile sunt alimente periculoase, care ar trebui să fie consumate mult mai rar decât sunt consumate astăzi de către români. Riscul dezvoltării cancerului de pancreas și de colon ar scădea drastic dacă populația țării ar renunța la consumul în exces de carne prelucrată.
Sucurile sunt extrem de periculoase pentru sănătate și greutatea omului. Conțin foarte mult zahăr și provoacă o stare metabolică acidă în corp. Sucurile pot fi înlocuite cu succes de fructe proaspete coapte, care sunt dulci și satisfac nevoia de lichid dulce.
Băuturile alcoolice au devenit un must have în casele românilor. Berea sau vinul alb în frigider este nelipsit. Problema este că băuturile alcoolice afectează grav ficatul, dar și creierul. Studiile au arătat că atunci când se consumă băuturi alcoolice în exces de către adolescenți materia cenușie și albă dispare în proporție de 10% la băieți și de 13% la fete.
Sursa: www.agerpres.ro