Masti de vara pentru un ten luminos

Pe parcursul verii, este important să se folosească măști și creme hidratante pentru a contracara efectele negative ale expunerii la soare.
Expunerea la soarele puternic din timpul verii poate afecta nivelul de hidratare necesar pentru a avea un ten sănătos. Semnele unui ten deshidratat sunt: piele uscată, roşie, iritată, apar linii şi riduri fine împreună cu o senzaţie de disconfort.

1. Mască din avocado și ulei de migdale
Avocado are proprietăți regenerante, intensiv hidratante și îi conferă tenului o strălucire aparte. De asemenea, avocado este unul dintre fructele cu cel mai mare conținut de antioxidanți, care previn îmbătrânirea prematură a pielii și degradarea celulară. Uleiul de migdale conține vitamina E, cea care protejează elasticitatea și fermitatea pielii și o apără de radicalii liberi.
Pentru această rețetă aveți nevoie de un avocado, pe care îl băgați în blender și apoi îl amestecați cu patru linguri de ulei de migdale. Masca se lasă să acţioneze 10-15 minute şi clăteşte tenul cu apă călduţă.

2. Mască hidratantă cu banană
Se folosește un sfert de banană, un ou (galbenușul e potrivit pentru tenurile uscate și albușul, pentru tenurile grase), o linguriță cu miere și caimac de lapte.

3. Mască hidratantă cu morcov
Morcovul este o legumă bogată în vitamina A și ajută la refacerea epidermei. Masca cu morcov tonifică tenul, îl revitalizează, înmoaie și catifelează tenul. Morcovul trebuie dat prin răzătoare și stors printr-un tifon, apoi se șterge fața cu acesta. Este folositor pentru tenuri lipsite de prospețime, obosite. Morcovul mai poate fi amestecat cu smântână.

4. Mască din caise și miere
Dacă vă doriți o piele catifelată și hidratată în profunzime, masca din caise și miere este alegerea potrivită. Caisele sunt surse importante de antioxidanți și de substanțe nutritive pentru pielea degradată de soare. Mierea dublează efectul hidratant al măștii și contribuie la detoxifierea și prevenirea inflamațiilor.
Amestecați 10 caise date prin blender cu două linguri de miere și o lingură de ulei de măsline. Lăsați compoziția rezultată să acționeze timp de 20 de minute. Pentru a îndepărta textura uleioasă, clătiți cu apă caldă.
Grijă mare la felul în care amestecați ingredientele și mai ales în de tip de vas. Folosiți boluri din ceramică sau din sticlă, care nu interacționează cu ingredientele. Nu folosiți ustensile metalice pentru a amesteca ingredientele. Aceste măști le puteți folosi o dată pe săptămână, pe tenul curățat în prealabil.

sursa:http://beautybyjules.ro

Adauga un comentariu

*