Îngheţată de pepene galben cu dulceaţă de trandafiri
Ingrediente:
bucăţi de pepene galben, congelate
puţină miere de albine
dulceaţă de trandafiri.
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Bucăţile congelate de pepene galben se mixează în robotul de bucătărie până obţii consistenţa dorită.
Amestecă mierea de albine în compoziţie şi mixează bine.
Ornează cu frunze de mentă şi dulceaţă de trandafiri (sau altă dulceaţă preferată).
Shake racoros de ciocolata
Ingrediente si cantitati:
1/2 cana lapte;
2 cupe inghetata de ciocolata;
3 lingurite sirop de ciocolata;
cateva picaturi de esenta de menta sau portocala.
Mod de preparare:
1. Pune toate ingredientele intr-un blender.
2. Agita timp de 8 secunde sau pana cand observi ca amestecul este perfect omogen.
3. Toarna shake-ul intr-un pahar si serveste imediat.
Prăjitură cu ciocolată şi îngheţată
Ingrediente:
1 ciocolată cu peste 60% cacao (200 de grame);
1 cană cu orez expandat;
1 lingură de piure de castane (opţional);
puţină apă.
3 banane congelate;
1 piersică coaptă bine.
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Pentru a prepara blatul se topeşte la abur ciocolata, după care se încorporează în ea orezul expandat, puţină apă şi piureul de castane.
Se toarnă blatul într-o caserolă în care se pune foaie de copt pentru a scoate mai uşor prăjitura şi se apasă cu o spatulă.
După ce s-a răcit, se introduce la congelator o oră până se întăreşte puţin.
Între timp se mixează în robotul de bucătărie bananele congelate cu piersica şi se toarnă îngheţata peste blatul crocant.
Se lasă la frigider câteva ore, iar înainte de a servi prăjitura se lasă 5 minute la temperatura camerei.
sursa: http://retete.eva.ro/desert/deserturi-usoare-pentru-o-vara-dulce