Mousse uşor de ciocolată

Ingrediente

85g de ciocolată neagră, 70% cacao
1 lingură pudră de cacao, plus extra pentru pudrat
½ linguriţă de cafea instant granulată
½ linguriţă extract de vanilie
2 albuşuri
1 lingură de zahăr brun fin
50g de iaurt grecesc
1 mână de zmeură, pentru decor

Mod de preparare

  • 1. Se toacă ciocolata foarte fin şi se pune într-un bol mare, ce poate sta aşezat deasupra unei cratiţe în care fierbe apa constant. Se amestecă pudra de cacao, cafeaua şi extractul de vanilie cu două linguri de apă rece şi se toarnă peste ciocolată. Se aşază bolul peste cratiţa în care fierbe apă constant. Se amestecă totul şi se ia de pe foc. Se lasă bolul peste cratiţă, amestecând din când în când ca să verifici când s-a topit.
  • 2. Se amestecă ciocolata topită, trebuie să fie groasă. Se adaugă două linguri de apă fiartă, se amestecă; compoziţia se va subţia imediat şi va deveni mătăsoasă. Se lasă să se răcească puţin.
  • 3. Se bat albuşurile până când se formează vârfuri moi, apoi se adaugă zahărul şi se bat până când se obţine o compoziţie groasă şi lucioasă. Se bate iaurtul în ciocolata răcită. Se încorporează o treime din albuşuri în amestecul de ciocolată cu o lingură mare de metal, apoi se încorporează cu grijă restul de albuşuri până când se obţine o compoziţie omogenă. Ai grijă să nu amesteci prea mult ca să nu se piardă volumul spumei. Se împarte cu o lingură în patru vase mici de ceramică (125-150ml) şi se lasă la rece câteva ore sau peste noapte.
  • 4. Se aşază fiecare spumă pe câte o farfurioară. Se presară cu zmeură şi se pudrează cu pudră de cacao. Se păstrează în frigider până la 2 zile.

sursa: http://www.goodfood.ro

Adauga un comentariu

*