Salată cu leurdă şi brânză de capră
Ingrediente
1 rulou cu brânză de capră
1 legătură de leurdă
jumătate de salată verde
nuci
ulei de măsline
lămâie
Mod de preparare
• 1. Se spală şi se taie salata verde şi leurda şi se aşază în boluri. Brânza de capră se taie feliuţe şi se adaugă în salată.
• 2. Opţional, nucile se prăjesc puţin într-o tigaie nonaderentă şi se pun în salată. Dressingul se face din trei părţi ulei de măsline şi una de lămâie. Se asezonează după gust şi se serveşte.
Salata de dovlecei la gratar
Ingrediente
4 dovlecei feliati pe lung
2 rosii feliate
1 ardei iute taiat rondele
2-3 catei usturoi taiati felii sau zdrobiti
frunze proaspete de busuioc
otet balsamic
ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare
• 1. dovleceii spalati si taiati felii pe lung se pun pe gratar sau in tigaia de teflon unsa cu un strop de ulei de masline si se coc pana prind o culoare frumoasa. Calzi se stropesc cu otet balsamic sau lamaie si se acopera
• 2. Se adauga in tigaie/pe gratar si ardeiul iute taiat rondele sau intreg si feliat ulterior.
• 3. Se amesteca dovleceii cu ardeiul iute copt, rosiile feliate, usturoiul , frunzele de busuioc si se condimentaeza dupa gust. se serveste calda ca garnitura sau simpla.
Salată de creveţi cu portocale, ceapă roşie şi avocado
Ingrediente
2 portocale
1 salată verde mică, cu frunzele separate
140g de creveţi mari, fierţi
1 ceapă roşie mică, tocată fin
frunzele de la 1 legătură mică de coriandru
2 linguri sos dulce de chilli
zeama de la ½ de lime
Mod de preparare
• 1. Se aşază portocalele pe un tocător şi se taie coaja şi pieliţa albă, cu un cuţit ascuţit. Apoi se taie în felii cu grosimea de 1cm.
• 2. Se pun frunzele de salată pe două farfurii. Se curăţă şi se feliază avocado. Se aşază deasupra salatei, apoi se adaugă creveţii.
• 3. Se împart feliile de portocală, ceapa şi frunzele de coriandru în cele două farfurii şi se amestecă uşor cu celelalte ingrediente. Pentru dressing, se amestecă sosul de chilli cu zeama de lime, apoi se asezonează cu piper negru. Se stropeşte salata şi se serveşte.
• 4. V.N. per porţie: 259 kilocalorii, 14g proteine, 15g grăsimi, 3g grăsimi saturate, 17g carbohidraţi, 5g fibre, 15g zahăr, 1,7g sare
sursa: http://www.goodfood.ro