Legumele si fructele ne reduc riscul de accident vascular cerebral

Fructele si legumele sunt recunoscute pentru efectul lor extraordinar asupra sanatatii noaste. Specialistii spun ca ele ne pot ajuta sa evitam chiar si accidentul vascular cerebral.1

O alimentatie sanatoasa ar trebui sa includa zilnic zece portii de legume si fructe, studiile aratat si ca legumele sunt de patru ori mai sanatoase decat fructele.

Studiile arata ca alimentele care au un continut bogat in potasiu reduc riscul de AVC chiar si cu 25%.

Ce trebuie sa consumi

Citricele, legumele cu frunze, perele si merele sunt cele mai indicate in aceasta privinta. Specialistii nu au stabilit o legatura directa intre factorii mentionati, caci pot exista si altii care sa fie implicati in acest proces. Cei care consuma multe fructe si legume pot avea si un stil de viata mai sanatos.

De asemenea, persoanele cu o dieta bogata in aceste alimente isi mentin si o greutate in limite normale. De asemenea, anumiti nutrienti din ele ar avea un efect profilactic ce vizeaza accidentul vascular cerebral, mai spun expertii in domeniu.

Adauga un comentariu

*