Proteinele la micul dejun sunt foarte importante pentru că ne furnizează energia de care avem nevoie pe parcursul zilei şi ne conferă starea de saţietate, astfel încât sunt esenţiale pentru persoanele care doresc să slăbească, dar şi pentru cei care doresc să îşi crească masa musculară.
Soia conţine nu doar multe proteine, dar multe minerale, vitamine şi fibre. La 100 de grame de boabe mature de soia, prajite uscat (fara ulei) avem 39,58 g proteine, la 100 g de boabe mature de soia, fierte avem 16,64 grame de proteine.
Ouăle – ieftine şi pline de proteine; consumă-le întregi, cu tot cu gălbenuş şi albuş pentru a beneficia de bogăţia de proteine (un ou întreg mediu – 46 g – prăjit conţine 6,26 g proteine).
Somon – sursă importantă de proteine şi acizi graşi Omega 3, nutrienţi esenţiali petnru menţinerea sănătăţii.
Brânza de vaci – 16 grame de proteine la jumătate de cană de brânză şi gust de-li-cios! Amestecată cu fructe sau legume este şi mai bună şi oferă toate substanţele nutritive de care avem nevoie, plus o mare cantitate de proteine.
Carnea de vită – plină de aminoacizi, blocuri de proteine care ajută la dezvoltarea ţesutului muscular, zinc, fier, magneziu şi alţi nutrienţi importanţi.
Iaurtul – 16 grame de proteine la o cană de iaurt. Sună bine, nu-i aşa? De asemenea, aceste iaurturi au cantitzăţi duble de proteine şi folosesc jumătate din cantitatea de zahăr folosită în cazul altor iaurturi obişnuite.
Sardinele – proteine, Omega 3, vitamina D – pe toate le găsim în banalele sardine. Mare grijă totuşi să le consumaţi din surse sigure. Cel mai indicat este să le consumaţi proaspete.
Proteine din zer – este alegerea de top a culturiştilor şi probabil va rămâne aşa pentru mult timp de-acum încolo. Potrivit unor sondaje realizate în rândul sportivilor, proteinele din zer sunt cele mai eficiente în dezvoltarea masei musculare.
Carne albă de pui sau curcan – se găteşte rapid, este ieftină şi este o sursă grozavă de proteine.
Fructele în coajă lemnoasă – constituie gustarea ideală, sunt practice şi nu sunt perisabile, spre deosebire de o ciocolată de exemplu. Migdalele, nucile, fisticul, cajuu, alunele de pădure sunt excelente surse de vitamine, minerale, grăsimi sănătoase şi fibre şi pot fi luate oriunde, le poţi uita în birou, în ghiozdan sau în dulpa pentru mult timp că tot la fel de gustoase şi pline de beneficii vor fi.
Sursa: http://www.csid.ro/