Mereu incercam sa ne surprindem apropiatii cu deserturi delicioase, astfel va prezentam un dulce usor de facut, care contine fructe de sezon, tarta cu mere.
INGREDIENTE
- 3 mere mari;
- 150g unt;
- 10 linguri zahar;
- 3 oua;
- 3 linguri ulei;
- o jumatate de lingurita de esenta de rom;
- un praf de sare;
- 170g faina;
- un plic de praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca+150ml lapte pentru prepararea ei.
MOD DE PREPARARE
Se curata merele de coaja si seminte, se spala si se taie feliute.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
In forma de tarta se pune untul taiata bucatele impreuna cu 4 linguri zahar si se baga la cuptor 5-10 minute, pana cand se topesc. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se aseaza merele si se baga din nou la cuptor timp de 20-30 de minute, pana cand se inmoaie merele.
Se prepara blatul cand merele sunt aproape gata. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste cele din urma se adauga uleiul si esenta. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Apoi se adauga 6 linguri de zahar peste ele si se mai mixeaza pana devin bezea. Dupa aceea se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se amesteca. La final, se pune faina, putin cate putin, amestecandu-se de jos in sus, foarte usor, cu o lingura de lemn. Aluatul se toarna peste merele din tava si se baga la cuptor pana cand trece testul scobitorii.