Toamna are un spectru larg de legume si fructe deliciase, astazi ii oferim un loc special dovleacului care este una din legumele vedeta ale acestui anotimp. Astfel ca va prezentam cea mai delicioasa reteta de supa crema de dovleac.
INGREDIENTE
- 1 kg dovleac
- 1 ceapa mare
- 1 felie groasa radacina de telina
- 4 catei de usturoi
- 2 cartofi
- 300 ml supa
- 2 linguri smantana
- 2 linguri ulei
- sare, piper
MOD DE PREPARARE
Se incinge uleiul si se calesc ceapa si telina tocate marunt, pana ceapa e moale. Se adauga usturoiul strivit si se mai calesc 1 minut.
Se adauga dovleacul si cartofii taiati cubulete. Se adauga supa de pui si apa cat sa cuprinda perfect continutul oalei (eu am mai pus 700 ml apa). Se condimenteaza cu sare si piper.
Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 15 minute, pana cartofii sunt facuti.
Se mixeaza continutul oalei in blender sau cu blenderul vertical, pana supa e cremoasa.
Se adauga smantana si se amesteca bine. Se pune oala pe foc mic si se mai lasa 5 minute.
Supa se serveste alaturi de curutoane, pofta buna!