Tartă este un desert ușor și rapid ce poate fi adaptat cu fructele preferate. Această rețetă de tartă este foarte rapidă, deoarece are blatul din biscuiți.
Pentru blat: 2 căni pesmet de biscuiţi, 90 g unt și 2 linguri de zahăr tos.
Pentru umplutură: 500 g dovleac copt, 200 g zahăr, 700 g brânză de vaci, 4 ouă, 1 praf de scorţişoară, 5 linguri smântână grasă și 200 g brânză vaci.
Mod de preparare
Amesteci bine pesmetul cu untul și zahărul. Întinzi hârtie de copt într-o tavă de tort cu fund detaşabil, pui blatul şi îl dai la copt, pentru aproximativ 5 minute. Scoţi tava şi o laşi deoparte. Pentru umplutură, mixezi brânza, adaugi ouăle, dovleacul copt, zahărul şi scorţişoara. Întinzi peste blat şi dai la cuptor pentru o oră şi jumătate, scoţi şi laşi la răcit, apoi îl pui la frigider până a doua zi.