600 gr dovleac ras
150 gr zahar
50 gr unt
1 ou
cateva foi de placinta
scortisoara
Mod de preparare
Dovleacul ras se pune in jumatate din cantitatea de unt la calit, impreuna cu zaharul si scortisoara. Atentie insa, cantitatea de zahar nu e batuta in cuie, amestecul trebuie gustat si ajustat in functie de cat de dulce este si dovleacul in sine. Amestecul se tine pe foc pana cand zaharul s-a topit, zeama a scazut; apoi se lasa la racit.
Foile de placinta se ungi intre ele cu restul de unt topit. Pe latimea foii pui jumatate din compozitie, rulezi si indoi la capete. Repeti operatiunea si cu restul compozitiei. In functie de umplutura poti pune mai multe foi. Riscul este ca la cuptor, sub greutatea umpluturii, foile sa se rupa daca sunt prea putine sau prea subtiri, te orientezi la momentul impachetarii strudelului.
Cele doua suluri le asezi intr-o forma nitel adanca si tapetata cu hartie de copt, le ungi cu putin ou batut si le pudrezi cu zahar. Se pun la cuptorul preincalzit, la 190 de grade, pret de o ora.
Strudelul se taie frumos si se serveste atunci cand s-a racit complet.