Strugurii – elixirul tineretii

Chinezii spun ca din punct de vedere medical strugurii purifica sangele si organele interne. Occidentalii au demonstrat ca o cura cu struguri are rezultate bune in tratamentul reumatismului si artritelor.struguri_si_cu_must

De asemenea, cura de struguri este indicata fumatorilor, deoarece au proprietatea de neutralizare partiala a efectelor tutunului. Strugurii sunt buni si impotriva retentiei de apa, pentru ca au proprietati diuretice puternice.

Semintele strugurelui sunt pline de saruri minerale si de calciu, fosfor, potasiu magneziu, fier si siliciu.  Boabele dulci sunt bogate in zaharuri si in vitamine: C, A, PP, K si complexul B. Coaja strugurilor rosii, in special, contine un antioxidant foarte puternic, o sursa naturala benefica pentru cresterea  longevitatii.

Pectina care este intalnita in coaja fructului, bogata in fibre, este folosita pentru insanatosirea florei intestinale. Studiile au dovedit ca exista o legatura dovedita intre pectina din coaja fructului si protectia impotriva dezvoltarii unor forme de cancer.

Acele persoane care isi doresc o tinerete fara batranete, cu siguranta au auzit si probabil au si incercat cosmeticele cu resveratrol – puternicul antioxidant cu efecte anti-aging prezent in strugurii negri.

In cosmetica, strugurele este fara egal. Se zdrobesc boabele si cu un tampon de vata se umezeste usor pielea fetei. Se lasa sa actioneze doua sau trei minute, apoi se clateste. Dupa acest tratament, tenul va straluci.

Mastile cu struguri curata pielea in profunzime. Masajul cu must al fetei, o data la 3-4 zile, mentine pielea tanara. Se lasa sa actioneze 10 minute si se clateste fata cu apa rece.

Compresele cu struguri, in special cojile de struguri folosite extern, ajuta porii inestetici sa se resoarba si ajuta la pigmentarea normala a pielii.

Adauga un comentariu

*