Beneficiile ceaiului de merisor

Merisorul face parte din familia Ericaceae, fiind un arbust pitic raspandit in zonele montane, la altitudini de peste 1300m.merisoare9

Merisorul creste si la noi, in zona de munte, si rezista la conditii meteo dintre cele mai vitrege si, daca-i consumi fructele si frunzele vei deveni si tu la fel de puternic si vei face fata fara probleme vitregiei vremurilor de iarna.

Fructele de merisor se administreaza ca atare, proaspete sau uscate, sub forma de decoct din frunze, suc ori tinctura. Acestea contin zaharuri, acizi citric, malic, benzoic, vitamina A, vitaminele B1, B2, C, tanin si saruri minerale. Se consuma proaspete sau sub forma de suc, compot, gem si ceaiuri. In scopuri terapeutice se folosesc frunzele, fructele si mugurii.

Merisoarele au actiune bactericida, diuretica, antiinflamatorie si antiinfectioasa. Sunt un foarte bun dezinfectant urinar si un remediu natural impotriva cistitei.

Ceaiul de merisor este recunoscut pentru actiunea sa diuretica. Totodata, se manifesta si ca un bun dezinfectant, mai ales al rinichiului si al cailor urinare. Are si actiune antiinflamatoare si antidiareica. In afectiunile renale, ceaiul de merisor este important deoarece poate dizolva calculii renali. Cu ceaiul de merisor se poate interveni si in alte afectiuni, cum ar fi guta si reumatismul.

Merisorul ajuta si la reducerea riscului de boli cardiovasculare, crescand rezistenta la colesterolul rau, la oxidare si reducand tensiunea arteriala. De asemenea, previne aderarea bacteriilor periculoase la mucoasa stomacului si a gurii, prevenind in acest fel bolile gingivale si ulcerul

Adauga un comentariu

*