Aciditate gastrică

s560x316_gastrita1Arsurile la stomac apar de-a lungul vietii frecvent si toti atribuim aceaste arsuri aciditatii gastrice.

Simptomele includ raguseala, arsuri, iritatie, greata, tuse, respiratie suieratoare, simptomele de astm și erodarea smalțului dinților . De asemenea, cresc șansele de cancer esofagian.
Oamenii care sunt supraponderali sau mai mari au tendința de a fi afectati mai mult de la grasimea abdominala care interfereaza cu functia esofagului, iar sfincterul esofagian, care previne refluxul mancarurilor, slabeste cu varsta. Și multe dintre cele mai bune lucruri în viață pot relaxa sfincterul, inclusiv ciocolata, alcoolul, nicotina, cafeina și alimentele grase si picante.

Cele mai frecvente cauze ale aciditatii sunt urmatoarele:

  • consumul unei cantati mari de mancaruri rafinate si fara fibre;
  • stres;
  • fumatul si consumul excesiv de alcool. Acesti factori au capacitatea de a slabi sistemul imunitar si, in consecinta, mucoasa membranara si suprafata stomacului inceteaza sa mai functioneze;
  • consumul unei cantitati mari de mancaruri condimentate;
  • consumul unei cantitati de mancare mai mari decat cea necesara;
  • mancatul pe fuga.

Pentru prevenirea hiperaciditatii este suficient sa evitati factorii cunoscuti de risc.

In cazul in care suferiti deja de hiperaciditate gastrica, iata cateva sfaturi pentru tratarea acestei afectiuni.

Consumati mere, pepene si banane si incercati sa evitati mancarurile prajite, muraturile si alimentele iuti sau condimentate.

Stabiliti-va un program de masa si respectati-l cu strictete, beti multa apa si nu sariti peste mese.

Renuntati la alimete precum usturoiul, ceapa, piperul, ridichi si varza, conmsumati cat mai multe legume verzi cu frunze.

Incercati sa mancati usor pentru a permite sistemului digestiv sa functioneze mai repede si mai bine.

 

Adauga un comentariu

*