Postul este adesea ințeles ca o perioadă în care nu mancăm. Dar preparate delicioase se pot face și fără carne și astfel vă propunem câteva rețete delicioase și de post.
Ingrediente:
- foietaj,
- 6 cartofi,
- 250 ml smântână,
- ½ pachet de unt,
- 1 kg ciuperci,
- o legătură pătrunjel,
- 4 linguriţe ulei aromat,
- 60 ml reducţie de vin roşu cu ierburi aromatice,
- 400 ml sos de roşii,
- sare și piper.
Mod de preparare:
Taie cartofii cât mai subţire, pune peste ei smântâna.
Sotează ciupercile în 60 gr unt, adaugă pătrunjel, sare şi piper. Întinde 2 foi de plăcintă în tavă, unge cu unt topit, adaugă un strat de cartofi şi ciuperci.
Repetă până se termină foile.
Se coace la cuptor o oră şi jumătate, la foc mic. Se serveşte cu sos de roşii, ulei aromat şi reducţie de vin roşu.