Trufe de ciocolată şi cafea

trufe-de-ciocolata2Un desert ingenios si usor de facut sunt trufele cu ciocolata si cafea.

Ingrediente:

  • 260 g de ciocolata neagra
  • 100 g de lapte cu ciocolata
  • 180 g de smantana grasa
  • 80 g de unt
  • 50 g de cafea boabe
  • 1 lingura de cardamom verde
  • 4 cl Frangelico sau alt lichior de alune
  • Cacao pudra, alune sau migdale maruntite

Mod de preparare

Se rupe ciocolata in bucati mari. Se adauga intr-un vas cu untul moale.
Se amesteca smantana, cardamonul si boabele de cafea intr-o tigaie mica pana cand fierbe compozitia. Se lasa la racit timp de 30 de minute.
Se strecoara cafeaua printr-o sita fina. Se toarna cafeaua peste amestecul de unt cu ciocolata, compozitia pregatindu-se la bain-marie. Se amesteca pana se topeste ciocolata, iar compozitia devine fina. Se adauga lichiorul si se amesteca.
Se lasa la frigier peste noapte. Se portioneaza in trufe mici rotunde de ciocolata.
Se rostogolesc trufele in pudra de cacao sau in nuci maruntite.

Sursa: http://www.csid.ro/

 

Adauga un comentariu

*