- 2 lingurițe ulei de măsline;
- 1 ceapă, tocată fin;
- 1 morcov, tocat fin;
- 1 tulpini de țelină, tocată fin;
- 1 lingură de zahăr;
- 2 linguri de oțet (alb, roșu sau balsamic);
- 1 lingură pastă de roșii;
- 1 conservă de 400g de roșii tocate;
- 1 litru supă de legume;
- 140g de orez.
Mod de preparare
Încinge uleiul într-o cratiță mare și pune în ea ceapa, morcovul și țelina, apoi călește-le la foc mic până se înmoaie. Adaugă zahărul și oțetul, mai lasă totul pe foc 1 minut, apoi încorporează pasta de roșii.
Adaugă roșiile tocate sau passata, supa de legume și orezul brun, dacă folosești, apoi acoperă cratița și lasă supa să fiarbă 10 minute. Dacă folosești orez sălbatic, adaugă-l și mai lasă supa să fiarbă încă 10 minute. În cele din urmă, adaugă orezul alb, dacă folosești, și lasă supa alte 10 minute pe foc, pentru ca orezul să se fiarbă.
Chiar înainte de a o servi, presară deasupra pătrunjelul tocat și asezoneaz-o după gust. Împarte supa în boluri și completeaz-o cu puțin pesto, dacă preferi.