Acum in preajma sarbatorilor de iarna, gospodinele pregatesc fel si fel de bunatati, asa ca astazi va oferim o reteta delicioasa si ingenioasa de turta dulce.
Ingrediente
- 350 g de faina
- 150 g unt
- 200 g zahar
- 150 g nuci macinate
- 1 ou mare
- 2 plicuri de praf de copt
- 150 ml miere
- o lingurita de sare
- condimente: cuisoare (3-4), scortisoara, ienibahar, nucsoara, cardamom, ghimbir (cca o lingurita din fiecare).
Mod de preparare
Toate cele de mai sus se pun intr-un castron mare si se amesteca bine cu mixerul pana obtinem un aluat omogen. Apoi facem bila de aluat si o dam la frigi 2 ore.
O intindem intre doua folii transparente, dupa care decupam in diverse forme: stelute, cercuri, braduti, lunitze. Le punem frumos in tava si se coc in cuptorul preincalzit la foc moderat pana devin frumos aurii.
Pentru ornat aplicam glazura cu pensula, pe fiecare in parte, dupa coacere si ornam corespunzator.