Ingrediente
Blat:
- 5 oua,
- 30 ml apa rece,
- 120 gr zahar,
- 150 gr faina,
- 1/2 praf de copt,
- un praf de sare.
Umplutura:
- 300 gr branza dulce,
- 50 gr gris,
- 80 gr zahar,
- coaja de lamaie rasa,
- 3 galbenusuri.
Decor:
- 3 albusuri,
- 120 gr zahar,
- 1 lingurita zeama de lamaie.
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt .
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit.
Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
Pregatim umplutura: intr-un bol se amesteca ingredientele , pana obtinem o compozitie uniforma.
Intr-o tava punem hartie de copt adaugam umplutura, o intindem intr-un strat uniform si lasam la copt cca 5 min la foc mic.
Se adauga blatul copt peste umplutura si mai lasam inca 5 min la cuptor, la foc mic. Separat se omigenizeaza albusurile cu zahar pentru bezea. Cand compozitia de bezea este gata se adauga zeama de lamaie si amestecam usor.
Se scoate din cuptor , se rastoarna peste o hartie de copt si cu grija punem prajitura in tava , astfel incat umplutura sa fie deasupra, iar blatul sub. Se indeparteaza hartia de deasupra, de pe umplutura si se adauga compozitia de bezea.
Se introduce din nou in cuptor si se lasa cca 10 min.