In Noua Zeelanda se sarbatoreste Ziua Waitangi – aniversarea semnarii Tratatului de la Waitangi dintre bastinasii mauri si colonistii britanici. Noua Zeelanda (in limba maori Aotearoa, care semnifica Tara norilor albi lungi), este o tara insulara compusa din 2 insule mari – Insula de Nord si Insula de Sud – si mai multe insule de mici dimensiuni, cu o suprafata totala de 268.021 kmp.
In anul 131 este atestata documentar Rosia Montana, fiind infiintata de catre romani in timpul domniei lui Traian sub numele de Alburnus Maior.
In 1696 iese de sub tiparul tipografiei instalate la manastirea Snagov, prima tiparitura – “Oranduiala slujbei Sfintilor Constantin si Elena” – carte publicata sub ingrijirea lui Antim Ivireanul si dedicata lui Constantin Brâncoveanu. In 1866 Bogdan Petriceicu Hasdeu editeaza revista saptamanala satirico-umoristica “Satyrul”.
In 1886 chimistul german Clemens Winkler descoper un nou element chimic pe care-l va numi “germaniu”.
In 1924 “Legea persoanelor juridice” aducea precizari cu privire la conditiile cerute pentru ca o organizatie sa obtina calitatea de persoana juridica; astfel se creaza cadrul juridic pentru dizolvarea unor organizatii politice antinationale.
In 1945 apare Decretul-lege privind statutul nationalitatilor, potrivit caruia toti cetatenii sunt egali in fata legii si se bucura de aceleasi drepturi civile si politice, fara deosebire de rasa, nationalitate, limba sau religie; statutul prevedea astfel pedepsirea prin lege a manifestarilor urii de rasa sau a nationalismului.
In 1948 echipa feminina de tenis de masa a României cucereste locul al 3-lea la Campionatul Mondial de Tenis de Masa desfasurat la Londra. In 1954 compania Mercedes introduce in fabricatie modelul sport de lux 300 SL.
In 1990 este inregistrat “Frontul Salvarii Nationale” – cel de-al 27-lea partid politic, avandu-l ca presedinte pe Ion Iliescu.
In 1867 se naste Dimitrie Voinov, zoolog, histolog si citolog român, membru al Academiei Române; in 1897, Constantin T. Nicolau – medic român, membru al Academiei Române; in 1908, Geo Bogza – scriitor si ziarist român, membru al Academiei Române; in 1911, Ronald Reagan – fost presedinte al SUA; in 1917, Zsa Zsa Gabor – actrita de film de origine maghiara; in 1945, Bob Marley – interpret jamaican de muzica reggae; in 1947, Viorel Hizo – fotbalist si antrenor român; in 1978, Sanda Nicola – jurnalist roman, iar in 1979, Dan Balan – cantaret moldovean cu cetatenie româna, membru al fostei trupe O-Zone.
In 1793 moare Carlo Goldoni, dramaturg italian; in 1918, Gustav Klimt – pictor austriac; in 1992, Caius Iacob – matematician român, membru al Academiei Române si al Societatii Matematice Franceze; in 1993, Dan Constantinescu – compozitor român, care in 1968 a primit premiul Academiei Române pentru Concertul de pian si orchestra mica, iar in anii 1976 si 1980 a primit premii de creatie din partea Uniunii Compozitorilor, iar in 1995, Nicolae Simionescu – biolog român, membru al Academiei Române.