Cheesecake-ul a intrat in vocabularul iubitorilor de dulciuri de ani buni, insa putini se incumeta sa il prepare acasa. Nu necesita copt, asadar nu exista riscul sa o strici si o arzi prea tare. In plus, e la fel de pufoasa si cremoasa ca un cheesecake clasic, dar dureaza de doua ori mai putin sa o pregatesti.
Ingrediente
- dulceata de fructe,
- frisca lichida,
- extract de vanilie,
- crema de branza,
- unt,
- biscuiti digestivi zdrobiti,
- zahar.
Metoda de preparare
Pentru blatul de biscuiti: 100g biscuiti digestivi zdrobiti; 2 linguri zahar; 85g unt nesarat, topit.
Pentru umplutura: 220g crema de branza la temperatura camerei; 50g zahar; 1 lingurita extract de vanilie; 240ml frisca lichida (peste 30% grasime).
Topping: 600g dulceata de fructe (capsune, cirese sau fructe de padure).
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol biscuitii zdrobiti, zaharul si untul topit. Intinde acest amestec pe baza unei tavi rotunde cu pereti detasabili cu diametrul de 20-24cm. Ai grija sa ridici si 1cm de blat si pe peretii tavii. Acopera cu o folie alimentara si pune tava la frigider cat pregatesti umplutura.
Bate crema de branza cu zaharul cu un mixer pana cand devine pufoasa. Adauga extractul de vanilie. Intr-un bol separat bate frisca lichida pana se intareste, apoi incorporeaz-o treptat in crema de branza. Toarna tot amestecul peste blatul de biscuiti si niveleaza. Pune din nou tava la frigider timp de o ora si apoi la congelator timp de cateva ore sau peste noapte.
Inainte de servire toarna deasupra dulceata de fructe.