Musetelul – beneficii pentru diferite afectiuni

musetel_in_naturaMusetelul este o planta medicinala, care se dezvolta atat pe ogoare, campii, cat si pe soluri argiloase, livezi si marginea drumului. Acestea au o culoare galben-portocalie si se culeg din luna mai pana in august.

Ca planta tamaduitoare, musetelul este eficient in tratarea si ameliorarea numeroaselor afectiuni ca de exemplu:

  • colici (crampe si dureri abdominale), balonari,
  • afectiuni ale organelor pelviene, dureri de dinti,
  • enterocolita, gastrita, curatarea sangelui de toxine,
  • gripa, raceala, (ceaiul de musetel provoaca transpiratie, ceea ce duce la scaderea febrei),
  • dureri de stomac, guturai (prin inhalatii si ceaiuri),
  • conjunctivite, tulburari menstruale, diaree, insomnii,
  • dureri de pe urma ranilor,
  • hemoroizi (acestia pot fi tratati si extern prin utilizarea alifiei de musetel).

musetelProprietatile binefacatoare ale ceaiului de musetel sunt cunoscute inca din antichitate. Medicii din Grecia antica prescriau florile de musetel in cazuri de febra sau maladii ginecologice. In zilele musetelul ramane un remediu foarte cunoscut si foarte utilizat

Partea cea mai folosita de la musetel sunt florile, care trebuie culese imediat dupa ce se deschid, pentru ca atunci continutul de principii active este maxim.

Lucruri pe care poate nu le stiati despre ceaiul de musetel!

  • Ceaiul de musetel este probabil cel mai popular ceai terapeutic pe care oamenii il folosesc pentru a se relaxa si a dormi. Proprietatile sale sedative bine cunoscute il fac sa fie o alegere populara si pentru cei care vor sa scape de anxietate.
  • Ceaiul de musetel este bogat in antioxidantul quercentin. Quercentinul este un fitochimical care da culoare fructelor si legumelor. Quercentinul este cunoscut pentru faptul ca lupta impotriva deteriorarilor facute de radicalii liberi si astfel este un aliat impotriva cancerului.
  • Musetelul are nivele ridicate de fosfor. Fosforul joaca un rol important in multe din procesele chimice care se petrec in organismul uman. O lipsa de fosfor este asociata cu letargia si sanatatea precara a oaselor printre altele.
  • Ceaiul de musetel este foarte bogat in aminoacidul glicina. Acesta joaca un rol important in mentinerea unui sistem nervos sanatos. Dulce la gust, glicina are cea mai simpla structura dintre toti aminoacizii.
  • Ceaiul de musetel are proprietati puternice antiinflamatoare. Abundenta de antioxidanti din musetel ajuta la reducerea inflamatiei. Musetelul este astfel un aliat foarte bun in lupta impotriva durerilor legate de artrita si reumatism printre altele.
  • Calitatea apei folosite la ceaiul de musetel este foarte importanta. Cu cat este mai curata si mai pura apa cu care este facut ceaiul de musetel, cu atat mai puternice vor fi efectele sale de sanatate.

Musetelul este unul din darurile nenumarate ale pamantului pentru noi. Este un dar neconditionat si extrem de valoros. Tot ce trebuie noi sa facem este sa il primim cu bratele deschise!

Sursa: http://www.sanatatecuplante.ro

https://viataverdeviu.ro

http://www.frunza-verde.ro/

Adauga un comentariu

*