Un desert savuros, de post, cu morcov şi sfeclă, o combinaţie surprinzătoare care te va surprinde cu siguranţă.
Ingrediente:
150 g de margarină vegetală
124 g de fructoză
3 ouă, bătute
75 g de făină de orez
75 g de făina de năut
1 linguritţă de praf de copt fără fluten
1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
1 linguriţă de scorţişoară pudră
200 g de morcovi, curăţaţi şi raşi
100 g de sfeclă roşie, curăţată şi rasă
Glazură:
100 g de iaurt de soia
2 linguri de miere
Mod de preparare
Încingeţi cuptorul la 180C/nivelul 4. Puneţi într-o tavă pentru brioşe 10 forme de hârtie.
Frecaţi spumă margarina cu fructoza înr-un castron mare pentru frământat, cu ajutorul unui mixer electric de mână. Încorporaţi treptat oul, puţin câte puţin, până de amestecă bine.
Cerneţi făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi scorţişoara într-un castron şi încorporaţi-le rapid cu o lingură metalică, după care adăugaţi morcovul şi sfecla date pe răzătoare. Aveţi grijă ca ingredientele să fie bine combinate, dar nu exageraţi cu amestecarea.
Distribuiţi amestecul în formele pregătite şi coaceţi brioşele în cuptorul încins 10 minute, apoi acoperiţi-le cu o bucată de hârtie de copt, pentru a nu se rumeni prea tare, şi mai coaceţi-le 5 -10 minute, până cresc frumos. Scoateţi brioşele din cuptor, puneţi-le pe un grătar şi lăsaţi-le să se răcească.
După ce s-au răcit complet, pregăti-ţi glazura. Folosiţi un tel sau un mixer electric de mână, amestecaţi într-un castron iaurtul de soia cu mierea de albine până se omogenizează. Puneţi câte puţin din acest amestec deasupra fiecărei brioşe.
Sursa: www.csid.ro