Chiftelute in sos de post

chifteluteIngrediente

  • Chiftelute – 300 gr soia granule, 1 morcov, 1 ceapa, 50 ml ulei, 1 capatana usturoi, 50 ml apa minerala, 100 gr faina, sare si piper – dupa gust, ulei pentru prajit.
  • Sos – 2 buc  ceapa, 1 telina mica, 3 ardei copti (fara seminte), 3 linguri  ulei, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare chiftelute

  1. Ceapa , morcovul se razuiesc si se calesc in ulei cca 5 min.
  2. Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare pentru 25-30 min. Se strecoara si se lasa la scurs apoi stoarcem intre maini soia pentru a elimina surplusul de apa.
  3. Intr-un bol se adauga soia stoarsa , ceapa si morcovul calite, faina, usturoiul pisat, apa minerala, sare si piper dupa gust.
  4. Se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena.
  5. Se pune uleiul la incins iar cu mainile umezite in apa rece formam chiftelutele.
  6. Se pun la prajit in ulei incins , la foc mic. Se prajesc bine pe ambele parti pana devin aurii apoi se scot pe servet de bucatarie pana ce va absorbi surplusul de ulei .

Mod de preparare sos

  1. Intr-o tigaie se pune la calit ceapa si telina , taiate marunt.
  2. Se lasa pe foc cca 10 min, se adauga 50 ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana legumele s-au patruns bine.
  3. Se lasa se se racesca cateva momente , se adauga sare , piper dupa gust si ardeiul copt  maruntit.
  4. Cu ajutorul unui mixer vertical se paseaza  pana obtinem o compozitie omogena- un sos de  consistenta potrivita.

Chiftelutele se servesc cu sos, calde sau reci. Sunt o bunatate !

Adauga un comentariu

*