In loc sa le arunci, mai bine pune-le la uscat, pentru ca acestea iti vor oferi mai tarziu remedii extraordinare impotriva multor boli care te vor macina.
Rodiile sunt renumite pentru continutul lor de vitamina A, C şi E, dar şi de fier şi antioxidanţi, care ajută la neutralizarea moleculelor de oxigen dăunătoare, numite radicali liberi, care stau la baza multor boli cronice.
In primul rand coaja de rodie este un instrument extraordinar care te va ajuta sa scapi de orice fel de infectii la stomac. Coaja de rodie are, de asemenea, proprietati destul de puternice si cand vine vorba de tulburarile intestinale.
Ceai de rodie – beneficii pentru sănătate
- Scăderea colesterolului
- Protejează sistemul imunitar
- Reduc stresul
- Previn bolile cronice
- Ajută la prevenirea cancerului stomac
- Previne diabetul
- Protejează sistemul circulator
- Tratează ulcerul gastric, colita
Prepararea ceaiului din coji uscate de rodie:
Dupa ce ati consumat rodia, cojile se lasa la uscat in jurul a 14 zile. Raportul dintre coaja de rodie uscata si apa calda ar trebui sa fie, nu mai mult, nu mai putin, de 1:20. Adica la 10-12 grame de coaja de rodie uscata se adauga 200 de ml de apa fiarta. Acoperiti ceasca cu un capac si lasati-l sa se linsteasca timp de 25-30 de minute.
Sursa: http://www.csid.ro
http://www.kfetele.ro