Chec cu migdale si lamaie

Checul cu aroma de migdale si lamaie este un desert ce poate fi servit la orice masa, iar la ocazii speciale va fi foarte apreciat de catre musafiri, datorita combinatiei deosebite si a texturii fine.

IMG_3343Ingrediente

Pentru chec:

  • 1 ½ ceasca de faina
  • ½ lingurita de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ceasca zahar pudra
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • ¾ ceasca lapte de migdale
  • ½ ceasca ulei
  • 2 oua batute usor
  • 1 lingura suc natural de lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 lingura esenta de migdale

Pentru glazura:

  • 1 ½ lingura de suc natural de lamaie
  • 1 lingura de esenta de migdale
  • 1 ceasca de zahar pudra
  • 3 linguri de fulgi de migdale

Mod de preparare 

  1. Incingeti cuptorul la 175˚C.
  2. Intr-un bol mare combinati faina, sarea si praful de copt.
  3. Intr-un bol mic amestecati zaharul si coaja de lamaie, apasandu-le putin, apoi le puneti in bolul cel mare.
  4. Intr-un bol mediu combinati laptele de migdale, uleiul, ouale, sucul de lamaie, esenta de vanilie si cea de migdale. Turnati aceste ingrediente peste cele din bolul mare si amestecati-le pe toate.
  5. Asezati o hartie unsa pentru copt in tava, apoi puneti aluatul la cuptor pentru aproximativ o ora, dupa care il scoateti 15 minute sa se raceasca.
  6. Inlaturati marginile checului cu cutitul, apoi preparati glazura de lamaie: intr-un bol mic, amestecati zaharul, sucul de lamaie si esenta de migdale.
  7. Adaugati glazura si presarati fulgii de migdale.

Adauga un comentariu

*