Zacusca din vinete cu usturoi

2313_zacusca-1Zacusca din vinete cu usturoi este o reteta sanatoasa, usor de facut, pe care o vor adora cei care prefera sa manance aromat si condimentat.

Zacusca din vinete cu usturoi poate fi servita atat pe paine ca aperitiv, cat si drept garnitura, ca inlocuitor de sos pentru paste, ori ca umplutura delicioasa pentru diverse preparate.

 

Ingrediente 

  • 1 vanata mare
  • 1 rosie mare
  • 1 ardei gras, mare
  • 5 catei mari de usturoi
  • sare grunjoasa
  • piper negru proaspat
  • pana la ½ cana de ulei
  • 1 lingurita de chimion
  • ½ lingurita de paprika sau boia afumata, dulce sau iute
  • 1/8 lingurita fulgi de ardei rosii
  • ¼ cana de frunze de patrunjel verde, maruntit

Mod de preparare 

Curatati banata, rosia si ardeiul de cotoare si taiati-le in bucati de cate circa 3 cm. La ardei inlaturati si interiorul cu seminte. Curatati si cateii de usturoi, dar ii lasati intregi.

Incingeti cuptorul la 204º C si intindeti in tava o folie de aluminiu pentru copt, apoi asezati vanata, ceapa, ardeiul gras si cateii de usturoi. Presarati sare, piper si stropiti cu ulei, apoi uniformizati cu mana.

Coaceti legumele pentru 45 de minute, pana cand se inmoaie, dar nu se terciuiesc. Trebuie sa aveti grija sa nu se arda prea tare, sa nu iasa nici crocante.

Scoateti tava din cuptor si treceti legumele printr-un robot de bucatarie. In timp ce le maruntiti, adaugati chimionul, paprika/boia, fulgii de ardei si patrunjelul. Le maruntiti pana cand ajungeti la consistenta dorita, de pasta sau piure fin.

Adauga un comentariu

*