In 1815 are loc una distre cele mai puternice eruptii din istorie, cea a vulcanului Tambora, din insula Sumbawa, Indonezia.
In 1912 vasul “Titanic” pleca in primul si singurul sau voiaj, intre Southampton – Anglia si New York – SUA.
In 1944 este produsa pentru prima data chinina sintetica, de catre dr. Robert Burns Woodward si dr. William von Eggers Doering.
In 1958 ia fiinta Consiliul National al Femeilor – luand locul Uniunii Femeilor Democrate din România – cu misiunea de a conduce miscarea de femei, fara contururi organizatorice riguroase.
In 1972 este semnata Conventia privind interzicerea perfectionarii productiei si stocarii armelor bacteriologice / biologice si a toxinelor si distrugerea lor, ce va intra in vigoare la 26 martie 1975.
In 1993 se realizeaza prima transmisie dintre doua navete spatiale, printr-un radio-amator – un astronaut american al statiei “Discovery” a putut schimba cateva cuvinte cu un cosmonaut aflat la bordul statiei orbitale ruse “Mir”.
In 1847 se naste Joseph Pulitzer, jurnalist american,care a lasat prin testament resursele financiare necesare fondarii unei scoli de jurnalism si unui premiu jurnalistic, insa abia la un an dupa moartea sa se infiinteaza facultatea de jurnalistica “Columbia University” , iar din 1917 incepe a se decerna anual premiul jurnalistic Pulitzer; in 1932, Omar Sharif – actor egiptean; in 1939, Doina Levinta – scenograf, pictor de costume si creator de moda; in 1952, Steven Seagal – actor american de actiune, producator, scriitor, artist martial si chitarist, iar in 1970, Leonard Doroftei – boxer profesionist român.
In 1882 moare Dante Gabriel Rossetti, poet, pictor englez; in 1919, Emiliano Zapata, revoluționar mexican; in 1962, Michael Curtiz (Mihaly Kertész) – regizor american de origine maghiara; in 1982, Victor Preda – biolog român, membru al Academiei Române, iar in 2013, Robert G. Edwards – fiziolog britanic, laureat Nobel pentru Fiziologie sau Medicina in 2010 “pentru dezvoltarea fertilizarii in vitro”.