Ingrediente
- 10 linguri lapte de soia cu cacao
- 8 linguri ulei
- 7 linguri indulcitor pulbere
- 200 gr miez de nuca
- 2 linguri cacao
- 220 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite esenta de rom
- 50 gr coaja de portocala confiata
- sare
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam laptele de soia cu indulcitorul si uleiul.
Miezul de nuca il punem la robot impreuna cu coaja de portocala confiata si le maruntim.
Le incorporam in bol, impreuna cu cacaoa.
Adaugam praful de copt, esenta si praful de sare.
Cernem faina, incepem si o incorporam treptat.
La inceput amestecam cu lingura si cand compozitia devine mai tare, amestecam cu mana.
Aluatul trebuie sa fie unul nelipicios si maleabil.
Il acoperim cu folie, il dam la frigider 20 de minute.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.
Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele si formam bilute.
Le asezam in tava pregatita, cu putin spatiu intre ele.
Introducem biscuitii in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.
Dupa acest timp, ii scoatem din cuptor si ii punem intr-o cutie metalica.
Ii lasam sa se raceasca, apoi ii acoperim cu capacul de la cutie. Din aceasta cantitate ies cam 45 de biscuiti.