Aceste recomandări au un grad de generalitate foarte mare, constituind practic liniile fundamentale ale unei alimentaţii corecte:
CONSUMAŢI O MARE VARIETATE DE ALIMENTE. În acest fel, veţi beneficia de un aport complet de vitamine, minerale, proteine si substanţe energetice pentru a face faţă solicitărilor zilnice de orice fel si a vă menţine organismul într-o stare bună de funcţionare.
ALCĂTUIŢI-VĂ O DIETĂ BOGATĂ ÎN CEREALE INTEGRALE, PRODUSE PE BAZĂ DE CEREALE, LEGUME ŞI FRUCTE. Aceste alimente satisfac cerinţele vitaminice şi minerale ale organismului, furnizându-i o mare cantitate de fibre vegetale, carbohidraţi complecşi.
CONSUMAŢI CU PRUDENŢĂ GRĂSIMILE, ÎN SPECIAL PE CELE SATURATE. Excesul de grăsimi este o cauză frecventă a atacului de cord; de asemenea, poate favoriza apariţia obezităţii şi a unor forme de cancer.
CONSUMAŢI CANTITĂŢI MODERATE DE ALCOOL. Băuturile alcoolice conţin în general multe calorii, dar puţine substanţe nutritive. Alcoolul este o cauză frecventă a afecţiunilor stomacului, ficatului şi poate conduce la dependenţă (alcoolism).
Sursa: http://yve.ro