Multi sunt cei care cred ca papadia nu este nimic altceva decat o alta buruiana, careia ii lipseste orice intrebuintare; totodata, medicii specialisti afirma ca aceasta este o planta mai mult decat folositoare corpului nostru, atat in continutul medicamentelor cat si in stare naturala, ca aliment.
Papadia are un continut ridicat de vitamine (A, C, D), dar si minerale (fier, potasiu, zinc).
Inca din cele mai vechi timpuri, papadia a fost utilizata pe post de antidiuretic, dar totodata si impotriva afectiunilor hepatice sau pentru echilibrarea presiunii arteriale. Sub forma uscata, aceasta poate fi intrebuintata si pentru cresterea apetitului alimentar sau pentru durerile stomacale. Radacina papadiei poate fi folosita in locul unui laxativ si ajuta la ameliorarea digestiei; recent s-a descoperit ca aceasta ar juca un rol foarte important si pentru functiile ficatului si ale vezicii biliare. Florile papadiei au, de asemenea, si proprietati antioxidante semnificative, care ajuta cu precadere la stimularea sistemului imunitar.
Pe langa toate acestea, cu ajutorul acestei plante se poate obtine un uimitor lichid alimentar natural (din frunze si radacini), dar si o lotiune cosmetica foarte reusita (din frunze), folosita pentru indepartarea pistruilor si curatarea eficienta si minutioasa a tenului.
Utilizare
Papadia are un continut ridicat de vitamine (A, C, D), dar si minerale (fier, potasiu, zinc).
Tratamente naturiste si remedii cu papadie
In ceea ce priveste administrarea la copii, este imperios necesar sa va adresati in primul rand medicului specialist, pentru ca acesta sa va informeze cu privire la dozele admise pentru fiecare varsta in parte. Cu toate acestea, consumul de papadie, orice forma ar lua, este de mult timp considerat drept o metoda sigura de urmat.
Adultii, de asemenea, trebuie sa consulte medicul specialist inainte de a incepe o cura pe baza acestei plante. Se poate administra sub forma de infuzie cu frunze uscate (3 ori pe zi, a cate 1-2 lingurite) si se bea sub stricta indrumare a medicului dumneavoastra; solutia facuta doar din radacina (aceeasi doza), se fierbe cu apa 10 minute, se strecoara si se bea exact cantitatea care v-a fost recomandata de catre medic.
Masuri de precautie
Pentru ca aceasta cura sa dea rezultatele dorite, trebuie sa abordati problema pe termen lung sau foarte lung pentru a intari “relatia” dintre organism si planta in sine. Pe langa toate beneficiile pe care le aduce dupa sine, ca orice alta planta poate declansa unele reactii adverse sau poate interactiona negativ cu unele medicamente sau suplimente pe care le ingerati in prezent.
Aveti grija ca la inceputul fiecarei cure pe baza de plante medicinale sa consultati medicul specialist, care va poate indruma pe calea cea buna si spre rezultatele dorite.
Pentru unele persoane, papadia poate duce la o aciditate gastrica sau chiar arsuri. Daca va stiti a fi o persoana cu probleme renale sau cu insuficiente ale vezicii biliare, trebuie sa consultati medicul specialist inca de la primul contact pe care il veti avea cu aceasta planta.
Papadia, in mod general, este o planta considerata a fi sigura pentru consum, dar unele persoane pot dezvolta reactii alergice chiar si la primul contact tactil cu aceasta, mai ales daca sunteti alergic si la: musetel, galbenele, crizanteme, margarete, dar si coada soricelului.
Sursa: http://yve.ro