Clătitele cu nucă de cocos și banane reprezintă o rețetă pentru un mic-dejun nutritiv, o gustare sățioasă sau desert savuros, care se prepară ușor.
Ingrediente
- 125 g făină
- 2 ouă
- 15 g unt
- 200 ml lapte smântănit
- 15 g fulgi de nucă de cocos
- 200 g iaurt grecesc fără grăsime
- 2 banane feliate
- 2 lingurițe de miere
Mod de preparare
Bateți ouăle într-un bol împreună cu făina și laptele, până obțineți o compoziție fină, apoi adăugați și fulgii de nucă de cocos (păstrați o cantitate mică de fulgi de cocos și pentru a presăra deasupra, la final). Puneți apoi bolul deoparte pentru 20 de minute.
Topiți untul într-o tigaie, după care turnați o parte din compoziție, cât să se întindă pe fundul tigăii. Lăsați să se prăjească pentru unul sau doua minute, apoi întoarceți clătita pe partea cealaltă și o mai lăsați la prăjit încă un minut.
Așezați clătita pe o farfurie caldă și continuați în același mod pentru a face și restul clătitelor, până când se termină compoziția.
Serviți clătitele cu felii de banane, iaurt, presărați deasupra câțiva fulgi de nucă de cocos și adăugați puțină miere.