Locuri superbe de vizitat in Moldova

Moldova este o regiune superba in care traditiile stravechi au fost pastrate cu sfintenie de localnici. Lunga sa istorie poate fi vazuta printre zidurile cetatilor si a bisericilor medievale ascunse in zone naturale de o frumusete greu de imaginat. Iata sase locuri minunate din Moldova pe care trebuie sa le vizitezi.

Cetatea de Scaun din SuceavaCetatea-de-Scaun-a-Sucevei-20110428105024

Locul in care multi istorici spun ca a luat nastere Moldova, Cetatea de Scaun din Suceava este una dintre cele mai importante si bine pastrate fortificatii din Romania. Acest monument istoric este una dintre cele mai importante atractii turistice din estul Romaniei, fiind localizat in inima unui oras cunoscut pentru cladirile sale medievale. Ridicata la sfarsitul secolului al XIV-lea, Cetatea de Scaun din Suceava a suferit o serie de modificari de-a lungul timpului, fiind si una dintre cele mai greu de cucerit. Desi trei secole mai tarziu a fost lasata in ruine, zidurile sale groase inca mai pastreaza urmele armatei lui Stefan cel Mare.

Manastirile pictate din nordul Moldoveisuce2

Manastirile pictate din nordul Moldovei impresioneaza turistii nu doar cu fumusetea lor rara, ci si cu povestile lor inedite. Aceste lacasuri de cult se numara printre cele mai faimoase obiective turistice dinRomania, fiind incluse pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Desi in aceasta zona sunt o multime de biserici minunate ce merita vazute – cateva ar trebui neaparat sa fie pe lista oricarui turist. Cea mai faimoasa este Voronet cu frescele sale delicate intr-o nuanta de albastru unica, care a fost denumita dupa aceasta biserica. Impunatoarea Manastire Sucevita te va surprinde nu doar cu picturile sale, ci si cu arhitectura sa de exceptie. Totodata, nu trebuie ratate nici Manstirea Humor, Moldovita sau Biserica Arbore.

Vatra Dornei09156845

Cei care isi doresc un mic concediu relaxant, trebuie neaparat sa viziteze Vatra Dornei. O statiune balneara in sudul Bucovinei, turistii se pot bucura aici de tratamente cu ape minerale, dar si de o serie de trasee turistice prin Muntii Rarau sau Muntii Calimani. Aceasta oaza de relaxare este propice si pentru cei pasionati de sporturi extreme. Iarna, cele cinci partii de langa Vatra Dornei sunt perfecte pentru schi, in timp ce in lunile calduroase, temerarii pot face alpinism sau se pot pierde prin natura superba. Daca esti interesant de ceva ce implica mai putin efort, atunci te poti plimba prin parcul din centrul statiunii, renumit pentru populatia sa de veverite, sau poti sa-ti incerci norocul la cazinou.

Palatul Culturii din Iasi75918166

Cel mai mare oras din Moldova, Iasiul este si centrul cultural si economic al acestei regiuni. Cu o istorie si traditie importanta, orasul se mandreste cu o serie de obiective istorice care merita explorate. De departe cea mai faimosa cladire este Palatul Culturii, ridicat pe locul fostului Palat Domnesc. Acest edificiu neo-gotic gazduieste in prezent Complexul Muzeal National Moldova precum si biblioteca judeteana. Exteriorul decorat cu ornamente intricate este pus in umbra doar de interiorul si mai fascinant. Vizitatorii pot admira mozaicul din Sala Gotica si portretele domnitorilor Moldovei si a regilor Romaniei din Sala Voievozilor. Turnul palatului are un ceas decorat cu vitralii ce reprezinta cele 12 zodii, iar la fiecare ora exacta opt clopote reproduc Hora Unirii.

Casa memoriala Ion Creanga din Humulesticasa-memoriala-ion-creanga

Moldova este si locul in care s-au nascut unii dintre cei mai faimosi scriitori si poeti ai Romaniei, iar o excursie in aceasta regiune nu ar fi completa fara o vizita la Casa memoriala Ion Creanga din Humulesti. Scriitorul care ne-a daruit cele mai frumoase povesti ale copilariei s-a nascut intr-o micuta casa din satul Humulesti, langa Targu Neamt. Aici Ion Creanga si-a petrecut copilaria idilica care a inspirat  mai apoi aventurile lui Nica. Ridicata in 1830 de bunicul marelui povestitor, casa a fost amenajata ca muzeu in 1951. Pe langa semnificatia sa istorica si literara, aceasta cladire este un exemplu superb de arhitectura populara specifica perioadei. Exponatele muzeului recreaza atmosfera simpla a vietii taranilor din Moldova in urma cu doua secole. De asemenea, colectia mai cuprinde si documente de arhiva, carti postale cu autograf, scrisori si fotografii.

Cheile Bicazuluicheile-bicazului

Moldova se mandreste nu doar cu biserici superbe si monumente istorice, ci si cu peisaje naturale incedibile. Zonele montane te vor lasa cu gura cascata si iti va fi greu sa te hotarasti care traseu sa-l parcurgi prima data. Noi iti recomandam Cheile Bicazului, la granita dintre Moldova si Transilvania. Considerata drept una dintre cele mai atragatoare zone turistice din Romania, Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas, alaturi de Hasmasul Mare, Hasmasul Negru, Lacul Rosusi Cheile Sugagului. Cu o lungime de 6 kilometri de-a lungul raului Bicaz, aceste canion superb se afla intre Lacul Rosu si localitatea Bicazul Ardelean.

Adauga un comentariu

*