Un desert rapid si care nu necesita coacere! Este perfect pentru zilele de vara mai ales ca se mananca rece, scos de la frigider! Uite cum faci Tarta de Ciocolata cu Fructe de Padure:
Ingrediente
- 250g smantana
- 2 lg zahar brun
- 50g unt
- 250g ciocolata neagra
- 100g ciocolata cu lapte
- Optional: 1 lg Cointreau
Solutie salvatoare: 50ml lapte rece
Mod de preparare
Intr-o tigaie cu fundul dublu, incalzesc usor smantana cu zaharul brun si tine pe foc pana se infierbanta, dar fara sa dea in clocot!
Ia de pe foc si adauga untul, ciocolata neagra, ciocolata cu lapte si, optional, Cointreau.
Lasa 1 min, apoi amesteca pana devine o crema. Daca amestecul se taie, adauga 50 ml lapte rece pana se ingroasa.
Pune compozitia intr-o tava de copt (de cca 200 g, cu diametrul de 20 cm) si da la frigider. Orneaza cu fructe de padure si fulgi de ciocolata.
Sursa: http://fiisanatos.info/