- 60g unt,
- 1 lingurita vanilie,
- 1/4 lingurita sare,
- 2 linguri zahar,
- 64g faina ,
- 240ml lapte,
- 3 oua,
- fructe de padure,
- zahar.
Pune cuptorul la incalzit la 200 grade Celsius. Intr-un bol, bate bine ouale. Adauga apoi laptele, faina, zaharul, sarea si vanilia, amestecand incontinuu.
Pune o tigaie mare de fonta in cuptor, in partea de sus, si topeste untul. Apoi, toarna in ea toata compozitia de clatite. Las-o sa stea la cuptor 20-25 minute. Sau, ca sa o testezi daca e gata, infige un cutit in mijlocul clatitei – daca iese curat, inseamna ca e facuta.
Pune deasupra fructele de padure si lasa clatita sa stea cateva minute inainte de servire.
Serveste-o cu un sirop sau zahar pudra.
Sursa: http://foodstory.stirileprotv.ro