Mustul îți stimulează imunitatea și-ți redă vitalitatea

mustSucul de struguri este cea mai simplă metodă de a te energiza toamna. Dacă vrei să ai o imunitate bună în sezonul rece și să încetinești procesul de îmbătrânire la care este supus corpul tău, bea cât mai des must!

Încetinește îmbătrânirea

Mustul, bogat în vitamine, polifenoli şi în minerale, stimulează sistemul nervos, reduce retenţia de apă şi energizează. Este indicat persoanelor care susţin eforturi intelectuale intense, dar şi celor în convalescenţă, deoarece stimulează imunitatea şi refacerea organismului prin conţinutul ridicat de vitamina C.

Iar consumat pe termen lung, sucul de struguri încetineşte procesele distructive din organism, au descoperit cercetătorii. Asta înseamnă că îmbătrânim mai greu.

De ce e indicat să folosești și cojile de struguri

Pentru ca mustul să aibă toate beneficiile de mai sus, este important să înveţi să-l prepari. În primul rând, trebuie să ştii că mustul făcut la bunici, din care se obţine vinul, nu este alegerea cea mai bună.

Şi asta pentru că nu mai conţine cojile de struguri, care au cea mai mare parte din antioxidanţi. Mai bun este mustul preparat din struguri zdrobiţi în blender, cu tot cu coajă, după ce le-ai scos seminţele.

Odată preparat, mustul se bea imediat. În nici un caz nu se fierbe, deoarece astfel se pierd o parte din vitamine şi din minerale.

Cura cu must, contraindicată diabeticilor

Pe parcursul curei (care poate dura atât timp cât găseşti struguri de producţie internă pe piaţă) este bine să nu mai consumăm alte fructe sau dulciuri, deoarece mustul este deja bogat în zahăr.

Poţi începe cura cu câte trei pahare de must proaspăt în fiecare zi, între mesele principale. În timp, poţi creşte cantitatea până la doi litri pe zi. Din cauza excesului de zahăr, mustul este contrandicat diabeticilor şi persoanelor care vor să slăbească.

 Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*