Iată că a venit sezonul rece şi îngrijirea părului reprezintă un must-have în acest anotimp. Am observat cu toţii că din cauza factorilor externi agresivi firul de păr îşi schimbă structura. Acesta devine deshidratat, uscat şi aspru, iar în timp îşi pierde strălucirea şi elasticitatea.
Pe lângă asta, una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm pe timpul iernii este electrizarea părului, întrucât acesta se freacă de geacă, fular, căciulă, lucru destul de greu de evitat.
Aşadar, pentru a evita toate aceste neplăceri şi pentru a ne bucura de un păr sănătos şi frumos chiar şi pe timpul iernii, Ioana Handabut, specialist Profihairshop, ne dă următoarele tips&tricks!
Hidratează-ţi părul cât mai mult!
Dacă până acum făceai deja asta, acum a venit momentul să-ţi hrăneşti părul şi mai mult. Dacă părul tău este foarte uscat, înseamnă că el îţi cere să îl hidratezi. Chiar dacă aplici balsam după spălare, trebuie să ştii că balsamul nu are un efect de hidratare prea intens, el fiind potrivit mai degrabă pentru descurcarea firelor de păr.
Pentru o hidratare potrivită, cel mai indicat este să foloseşti o mască pentru păr, care să conţină ulei de argan. Uleiul de argan are proprietăţi nutritive şi conţine vitamina E şi antioxidanţi, care regenerează şi hrănesc intens părul uscat şi deteriorat, oferindu-i o strălucire irezistibilă. O alternativă pentru masca cu ulei de argan este cea cu ulei de cocos.
Recomandare: încearcă să măreşti timpul de acţiune a măştii. Dacă vara stăteai cu masca pe păr 5 minute, acum e cazul să stai minimum 15 minute.
Foloseşte föhnul, placa, ondulatorul mai rar!
Deşi ar fi ideal să nu le foloseşti mai mult de o dată pe săptămână, indiferent de sezon, dacă nu poţi renunţa la ele, încearcă măcar să foloseşti aceste instrumente la treapta cea mai mică de căldură. Ideal este ca pe timpul iernii să eviţi supunerea părul la căldura excesivă. Tranzitul acesta de la cald la rece îşi pune amprenta pe starea de sănătate a părului la fel de mult cum îşi pune amprenta şi pe pielea noastră.
Recomandare: încearcă să foloseşti o masca sau un spray protector înainte să “ataci” părul cu aceste instrumente.
Tunde-ţi vârfurile mai des!
Ştim toate cât de greu ne este să renunţăm la lungimea părului nostru, în special atunci când ne dorim să avem un păr cât mai lung şi l-am lăsat să crească de mult timp. Însă, atunci când temperaturile sunt extreme, pentru a avea podoaba capilară sănătoasă, trebuie să ne tundem vârfurile cel puţin o dată pe lună. Astfel, părul nostru va arăta mult mai bine şi mai sănătos!
Recomandare: evită să foloseşti şampoanele sau balsamurile care conţin alcool. Acestea nu fac decât să îţi usuce suplimentar părul şi astfel vârfurile tale vor părea netunse mereu.
Foloseşte un pieptene cu dinţi rari!
Pentru că în acest sezon purtăm diferite accesorii pe cap, la gât şi obiecte vestimentare groase sau din fâş, părul nostru este mult mai predispus să se încurce şi să se electrizeze. Astfel, în acest sezon trebuie să înlocuim peria cu pieptenele cu dinţi rari şi să avem grijă cum îl pieptănăm. Aveţi grijă cum pieptănaţi părul, în special în zona din spate!
Tot pentru problema electrizării părului este recomandat să optam pentru un produs de styling, cum ar fi o ceară de păr, un gel sau un ser.
Recomandare: pentru un păr descurcat şi pentru un proces mai puţin dureros, piaptănă părul de la vârf spre rădăcină, cu ajutorul unei perii profesionale ce poate fi folosită pe părul ud sau uscat, fără să tragă sau să rupă părul.
Foloseşte un tratament professional
Magazinele specializate îţi oferă ocazia de a folosi produsele profesionale pe care le utilizează specialiştii în saloane chiar la tine acasă. Pentru orice problemă întâmpinată, acestea pot oferi soluţii părului tău – de la produsele împotriva căderii părului până la şampoanele sau fiolele împotriva mătreţii, cu aceste soluţii îţi poţi construi propriul tratament profesional pentru părul tău, pe care îl poţi folosi chiar la tine acasă.
Sursa: www.csid.ro