Mersul în picioarele goale prin nisip, purtarea papucilor sau sandalelor, statul în picioare un timp îndelungat, kilogramele în plus, umiditatea redusă, aportul insuficient de vitamine şi minerale, precum şi dezechilibrele hormonale – toate acestea pot contribui la uscarea călcâielor şi la îngroşarea pielii acestora.
Astăzi îţi vom dezvălui câteva trucuri prin care îţi poţi redobândi pielea fină şi atrăgătoare de pe călcâie! Trebuie doar să ţii cont de anumite sfaturi şi să pui în aplicare câteva remedii care şi-au dovedit eficienţa de-a lungul timpului.
Cele mai frecvente cauze ale îngroşării pielii de pe călcâie
Înainte de a-ţi oferi soluţii salvatoare pentru a îndepărta pielea uscată şi îngroşată de pe călcâie, îţi propunem să afli care sunt posibilele cauze ce pot favoriza această problemă.
Printre cele mai frecvente cauze ale călcâielor uscate şi îngroşate, se numără:
- Mersul în picioarele goale sau în încălţări decupate în zona călcâielor .
- Factorii genetici* – tipul de piele este adesea moştenit genetic. Unele persoane au pielea la călcâie groasă, dar fără ca aceasta să se fisureze, iar altele pot avea pielea la călcâie mai subţire, dar aceasta să se fisureze uşor, după numai o zi la plajă.
- Stai mult timp încălţată şi în picioare, în special pe suprafeţe dure.
- Greutatea excesivă creşte presiunea pe călcâie.
- Igiena precară, care favorizează infecţiile micotice.
- Umiditatea scăzută din timpul verii sau iernii.
- Aportul insuficient de vitamine şi minerale.
- Afecţiunile tiroidiene sau alte boli care afectează echilibrul hormonal.
- Probleme de circulaţie sangvină.
Pielea uscată de pe călcâie mai poate fi cauzată şi de anumite boli, precum: diabetul, piciorul atletului, afecţiunile renale, limfomul, psoriazisul sau tromboza venoasă.
Ce soluţii există pentru redobândirea fineţii călcâielor
Pentru a-ţi recăpăta aspectul de piele fină şi hidratată, îţi recomandăm să îţi înmoi zilnic călcâiele în apă caldă (nu folosi apă fierbinte pentru că poţi îndepărta uleiurile naturale ale pielii).
Evită să foloseşti săpunuri dure, pentru că acestea usucă şi mai tare pielea călcâielor. Apoi, dezmiardă-ţi călcâiele cu o cremă puternic hidratantă (caută-le pe cele care au în compoziţie acid salicilic, un excelent exfoliant care reduce grăsimea stratului cornos) sau un gel emolient (cum sunt cele cu vitamina E, minerale si acid hialuronic), în special dimineaţa, după folosirea unei pile speciale pentru îndepărtarea pielii îngroşate.
Pila electronică Scholl VELVET SMOOTH cu Cristale de Diamant are acţiune exfoliantă şi reprezintă o metodă rapidă şi extrem de eficientă prin care îţi poţi redobândi fineţea călcâielor.
În plus, designul ergonomic al acesteia te ajută să ajungi chiar şi în zonele greu accesibile, iar rezultatele se vor vedea încă de la prima utilizare.
De mare ajutor sunt şi pernuţele speciale din silicon pentru călcâie, care asigură confort şi reduc presiunea exercitată de greutatea corporală asupra membrelor inferioare.
De asemenea, dieta joacă un rol important în redobândirea fineţii pielii. Include în regimul alimentar produse bogate în acizi graşi Omega 3 (somon, seminţe de in, ulei de peşte, nuci, germeni de grâu, ulei de ricin şi de soia) şi nu uita nici de cei 2,5 litri de apă pe care trebuie să-i consumi zilnic pentru a preveni deshidratarea pielii, inclusiv la nivelul călcâielor.
Sursa: www.csid.ro