Ingrediente
- 1 ceapa verde feliata subtire
- 500g cartofi curatati si taiati bucatele
- 2 catei de usturoi feliati subtiri
- 1 fir de praz feliat subtire
- 50g unt
- 2 linguri ulei de masline
- smantana
- crutoane pentru servire
Incinge uleiul si untul intr-o oala incapatoare, pe foc mare. Caleste prazul si usturoiul timp de 5 minute, pana cand prazul se inmoaie.
Adauga si cartofii si mai gateste-le impreuna timp de 5 minute.
Adauga 1 litru de apa si lasa totul sa dea in clocot. Da focul mai mic si lasa sa fiarba acoperit timp de 25 minute pana cand cartofii se inmoaie.
Paseaza amestecul cu un blender cu imersiune pana cand obtii un lichid dens, de consistenta cremoasa. Condimenteaza cu sare si piper.
Serveste supa fierbinte cu ceapa verde tocata, 1 lingura de smantana si crutoane
Sursa: http://foodstory.stirileprotv.ro