Cum sa iti cresti imunitatea cu ajutorul propolisului

LavendelUn amestec de substanțe vindecătoare, propolisul este indicat în numeroase afecțiuni, pentru stimularea imunității, herpes, eczeme.

În timp, acest elixir cu virtuți de antibiotic produs de albine și-a dovedit eficiența în peste 200 de boli, de la afecțiuni respiratorii, ale pielii și până la cancer. Propolisul se găsește sub formă de diferite preparate, unul dintre acestea fiind tinctura de propolis.

Cu foarte puţine excepţii, pe care le vom preciza ulterior, tinctura de propolis nu se administrează diluată în apă, deoarece anumite substanţe din compoziţia sa se întăresc în contact cu apa, devenind insolubile şi ca atare trec prin organism fără efect. De asemenea, nu se ia tinctura de propolis simplă, deoarece în contact cu saliva se va produce acelaşi efect ca în cazul diluării în apă.

Așa crești imunitatea cu tinctură de propolis!

Mai multe studii realizate în Japonia, Statele Unite și Rusia au demonstrat că propolisul activează foarte puternic sistemul imunitar. Astfel, tinctura de propolis administrată sistematic măreşte producţia de celule specializate ale sistemului imunitar, le face mai ,,agresive”, ceea ce determină o mai mare rezistenţă la infecţiile cu orice tip de germen.

Pentru creşterea imunităţii, se face o cură de 3 săptămâni, timp în care se iau câte 30-40 de picături de tinctură de propolis, de 4 ori pe zi.

Unguentul cu propolis, bun pentru arsuri

În cazul arsurilor ușoare, se fac aplicaţii cu unguent de propolis sau unguent de propolis şi tătăneasă. În arsurile grave se aplică tinctura de propolis – produce usturimi foarte puternice, dar efectele sale vindecătoare sunt uimitoare.

Secretul este ca în primele 30-60 de minute, fără a se pune pansament, să se toarne direct peste arsură tinctură de propolis. Aceasta poate însemna o aplicare la fiecare câteva minute. După aproximativ jumătate de oră, durerea aproape nu se mai simte şi se observă cum în loc să crească semnele inflamatorii, acestea se diminuează progresiv. După o oră, aproape nu se mai observă nimic pe locul arsurii.

Picură tinctură de propolis în caz de herpes

Se aplică tinctură de propolis pe locul afectat prin picurarea directă cu o pipetă şi nu prin ştergerea cu un tampon de vată, deoarece propolisul tinde să precipite mai rapid pe tampon, până se creează o mică crustă pe suprafaţă tratată. Se repetă procedura de 2-3 ori pe zi. Timpul de vindecare scade în 80% din cazuri de 3-4 ori, iar posibilitatea de recidivă se înjumătăţeşte.

Compresele cu tinctură de propolis vindecă eczemele

Se aplică zilnic comprese cu tinctură de propolis care se ţin vreme de o oră. În eczemele uscate, se fac aplicaţii cu unguent de propolis sau cu crema de gălbenele şi propolis (se găseşte în comerţ), de 2-3 ori pe zi.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Adauga un comentariu

*