Descoperă cum poţi prepara, în doar 25 de minute, o pizza vegană, perfectă în perioada postului!
Ingrediente
- 1 conopidă de mărime medie
- 200 g varză kale
- 200 grame făină de quinoa
- 150 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă oregano
- sare şi piper, după gust
Toppinguri: sparanghel, roşii, baby broccoli şi brânză vegană – o poţi cumpăra din magazinele de profil sau o poţi face acasă.
Mod de preparare
Se încălzeşte cuptorul la 225⁰ Celsius. Se îndepărtează tulpina şi frunzele conopidei şi se dă la blender, alături de varza kale, până este obţinută o pastă cremoasă. Într-un bol, se amestecă făina de quinoa, sarea, piperul, uleiul de măsline şi pasta de conopidă şi varză kale până se obţine o maia.
Se acoperă o tavă de cuptor cu foaie de copt. Se aşază maiaua în tavă şi se întinde în formă rotundă, de pizza. Se coace timp de 15 minute, înainte de a adăuga sosul de tomate şi alte ingrediente deasupra, precum sparanghel, roşii, baby broccoli şi brânză vegană. Apoi, se introduce tava la cuptor şi se lasă pentru alte 10 minute.
Sursa: www.csid.ro