Piersici pentru slăbire, anemie şi măşti de faţă

Tuturor ni se intampla sa trecem prin perioade in care ne simtim fara vlaga si suntem obositi fara a avea un motiv cert.

Cu toate acestea, si in acele zile trebuie sa dam randament maxim la serviciu, acasa si la scoala.

Pentru a nu abuza de cafea sau bauturi energizante, care te invioreaza pe moment, dar in timp pot avea efecte negative daca sunt consumate in exces, iti recomandam sa faci cure cu piersici.

Sunt gustoase, au o multime de vitamine si minerale care ajuta la mentinerea echilibrului nervos, energizeaza si hidrateaza organismul si intaresc imunitatea, regleaza functiile hepatice si intestinale. Si beneficiile nu se opresc aici.

Desi am asteptat inca din toamna trecuta sa vina din nou vara, sa ne bucuram de beneficiile anotimpului cald, acum cand soarele ne zambeste cu toata gura supraincalzindu-ne, simtim tot mai des nevoia sa ne hidratam si sa stam la umbra. Nici foame nu ni se mai face atat de des ca iarna, iar legumele si fructele sunt oricand binevenite. Pentru a te adapta caldurii fa cure cu piersici (2-3 zile cate un kilogram) si rezultatele se vor simti imediat.

Beneficii pentru sanatate si silueta

In primul rand, iti rasfeti pa­pilele gustative, te racoresti si te hidratezi (100 g de piersici contin 87,66 g apa). Si la ca­pitolul calorii, balanta inclina in favoarea siluetei tale, 100 g de piersici avand 43 de ca­lorii, spre deosebire de struguri care au 73.

Ca sa te convin­gem sa inlocuiesti ciocolata sau cappucino, pe care le con­su­mai pentru a te energiza, iti mai spunem ca 100 g piersici mai contin 0,7 g proteine, 0,09 g lipide, 11,10 g car­bo­hi­drati, 2 g de fibre, 5 mg de calciu, 0,11 mg de fier, 7 mg de magneziu, 12 mg de fos­for (ajuta la mentinerea sana­tatii celulelor nervoase), 197 mg de potasiu, 0,14 mg de zinc, 0, 068 mg cupru, 0,047 mg de potasiu, 6,6 mg vitamina C.

De asemenea, piersicile sunt recomandate în caz de anemie, constipatie, hipertensiune arteriala, gastrite, inflamatii ale rinichilor, bronsite, astm, probleme cu digestia, pietre ale rinichilor sau vezicii urinare.

Sursa: www.csid.ro

Adauga un comentariu

*