Astazi este Ziua Muzicii Europene, marcata in 1985. Originile acestei sarbatori se gasesc in Franta unde, in aceasta zi, se sarbatorea Ziua Muzicii – “Fête de la Musique”, inca din 1982.
Mai intai sarbatoarea s-a extins in fostele colonii franceze, iar astazi au loc cu aceasta ocazie concerte gratuite in peste 110 tari din intreaga lume. Ziua Muzicii Europene promoveaza toate genurile muzicale, precum si variate forme de expresivitate muzicala.
In 1633 omul de stiinta italian Galileo Galilei este gasit vinovat de catre Inchizitie de „banuita erezie“ pentru apararea opiniei heliocentrice copernicane – in care se crede ca Pamântul si alte planete orbiteaza in jurul Soarelui, astfel, Galilei a fost fortat sa-si renege public opinia si a avut o perioada nelimitata de arest la domiciliu.
In 1848 este publicata poezia „Un rasunet”, de Andrei Muresanu, in revista „Foaie pentru minte, inima si literatura”, poezie care din 24 ianuarie 1990, devene Imnul de Stat al României, pe muzica lui Anton Pann, cunoscut sub titlul „Desteapta-te, române!”
In 1977, Elvis Presley sustine ultimul sau concert in Rapid City, Dakota de Sud.
In 1905 se naste Jean-Paul Sartre, romancier, dramaturg si filosof francez; in 1920, Puiu Calinescu – actor român; in 1978, Andreea Bănica – cantareata româna; in 1982, Prințul William, duce de Cambridge – Print al Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, iar in 1986, Lana Del Rey – cantareata americana.
In 1527 moare Niccolo Machiavelli, istoric, scriitor si politician italian; in 1970, Victor Valcovici – matematician român, membru al Academiei Române, iar in 1988, George Ivascu – istoric si critic literar român.