Infuzia vedetă în insula Okinawa, insula cu cei mai mulţi centenari din lume, este un mix interesant de ceai verde şi flori de iasomie, ceaiul sapincha.Echivalentul cel mai apropiat în Occident ar fi ceaiul de iasomie care provine de obicei din China. Un studiu realizat de Hiroko Sho la Universitatea din Okinawa a ajuns la concluzia că acest ceai magic scade nivelul colesterolului.
Tocmai pentru că locuitorii au înţeles – pe pielea şi viaţa lor, ce-i drept – beneficiile acestui ceai, ei beau câte trei căni din acest ceai pe zi. Iar dacă nu au timp să şi-l prepare acasă, pe marginea străzii există automate de băuturi cu ceai sanpincha. Datorită ceaiului verde, acest ceai are foarte mulţi antioxidanţi, scade nivelul zahărului din sânge, reglează fluxul sanguin, protejeză împotriva gripei datorită vitaminei C pe care o conţine, întăreşte oasele datorită conţinutului ridicat de fluor, protejează împotriva radiaţiilor solare, are efecte depurative şi diuretice.
Ceaiul sanpincha include şi beneficiile ceaiului de iasomie: reduce riscul unui atac de cord, întăreşte sistemul imunitar, ajută la diminuarea stresului şi reduce nivelul colesterolului.
Chiar dacă în Occident poate fi dificil de găsit acest amestec specific de ceai, se poate opta pentru ceaiul de iasomiesau pentru un ceai verde de calitate superioară.
Sursa: www.csid.ro